ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce a fost atacat de cuplul auriu al intelectualilor lui Ilf și Petrov, recte Bănescu și Baconschi, cunoscutul duhovnic Calistrat Chifan răspunde dezinformărilor de tip bârfă din șanțul facebook-ului. „Nu este o chestiune mai ieftină și de joasă speță decât circul ieftin, dezinformarea, manipularea și inducerea în eroare a publicului.”

Toți specialiștii în media varsă lături peste lături, fiind vreun ordin de denigrare stabilit probabil, susținând că o lege nouă dată de părintele Calistrat a distrus nunțile din România prin replica potrivit căreia 10% din încasările nunții ar trebui să fie date Bisericii.

URMĂRIȚI ATENȚI VIDEOCLIPUL ! (Întreg și netrunchiat).


Veți vedea că este o poveste discutată cu un ucenic, care bagase peste 20000 Euro în nuntă și se poticnise în plata care ar trebui dată preotului care i-a citit "Taina Cununiei”.

Aici i-am spus, glumind, cum o distracție de o noapte costă peste 20000 Euro, iar a doua zi arunci tot, s-a terminat și coregrafia, iar în final cel mai important moment "TAINA CUNUNIEI”, harul și binecuvântarea pe care le ai toată viața, la acelea te grăbești și vrei să fie cât mai repede și pe degeaba, că 'povestea' cu Dumnezeu mai puțin contează.

Deci Dumnezeu care dă cel mai mult, cei mai important și mai sfânt dar, Harul Duhului Sfânt, El este cel mai ignorat și luat peste picior de mire, mireasă și nașii.

Problema cu zeciuiala din banii băgați la nuntă a fost un simplu exemplu luat din Evanghelia "Vamesului și fariseului”, să vadă cât este dator lui Dumnezeu, dacă ar fi să înțeleagă cât costă distracția care nu se scrie în cer, și trece cu noaptea, față de darul Duhului Sfânt dat pe viață de Dumnezeu.

Atât în finalul videoclipului am arătat că la nuntă am primit și 50 si 100 si 200 lei, fără să fie vreun preț standard, stabilit, nicăieri.

Însă, cei care abia așteaptă să murdărească Biserica, de data aceasta sunt centrați pe imaginea mea. Și au sărit ca rechinii și vanitoșii tigrii ai culturii rafinate. Au sărit să sfâșie în haită, au găsit iată momentul cheie să-și verse veninul.

Domnule Baconschi, aș fi așteptat să fiți mai vehement ca astăzi la "Referendumul pentru familie”, unde nu vi s-a prea auzit părerea.

Sau încă sunteți în cercetare despre momentul exact al Învierii Domnului Iisus Hristos?

Răspuns:

SINODUL 1 Ecumenic , primăvara, după 14 Nissan, prima Duminică după lună plină, după echinocțiul de primăvară.

Dacă sunteți intelectual de marcă dați dovada de rafinament intelectual și lasați manipularea și jignirile, care nu se pretează pentru unul ca dumneavoastră, mare ambasador de Vatican.

Eu sunt un preot obișnuit ca mulți alții, dar reverența este calea dreaptă pentru ortodocșii bisericii, pe când dezinformarea și scoaterea din context nu sunt de la Dumnezeu.

Chiar dacă trăim într-o eră a ratingului, a imaginii, încâ nu s-a anulat norma bunului simț și a eticii sociale”, a scris pr. Calistrat Chifan.
 
„Trebuie să fii complet idiot să nu înțelegi ironia miezoasă, tipic moldovenescă, prin care Pr. Calistrat atacă modul în care căsătoria și-a pierdut Taina și a devenit o sordidă etalare de țopârlănie scumpă.

Dar de ce nu mă miră că Baconschi și progresiștii aferenți nu au înțeles nimic?”, a comentat publicistul Iulian Capsali.