ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Cătălin Dumitrean de la Sibiu, preot misionar la bisericile din curtea spitalului TBC și a azilului de vârstnici de pe strada Dealului, inimos organizator al Cenaclului „Lumină Lină”, a dat o mărturie și a scris o poezie despre anunțatul protest autorizat împotriva obligativității vaccinării. Manifestarea va avea loc în Sibiu duminică la ora 15:00, în Piața Mare a orașului. Acesta ar fi primul protest local împotriva exceselor legislative ale pandemiei, din 2020 până în prezent.

„AM AUZIT CĂ DUMINICĂ SUNT PROTESTE ANTI-VACCIN!  MĂ TEM CĂ NU PREA AVEM GENIUL ISTORIEI ȘI NE VOM ÎMPĂCA CU SOARTA!”

- Părinte, duminică se iese în stradă?

- Mă tem că foarte puțini vor avea simț civic. Felicit autoritățile sibiene că au avizat pozitiv protestul. La Sibiu există democrație, pentru că orașul are oameni care-și cunosc meseria. Dar nu știu, sincer, dacă oamenii mai au ceva de spus. Par blazați, resemnați, aștepând „tulburarea apelor”...

-Cum adică?

-S-au obișnuit cu lesa, cu hârtia, cu măsurile, cu „soluțiile” strategice ale celor ce au pâinea și cuțitul. Asta este boala nației. De multe ori în istorie am preferat conformitatea și ne-am trădat eroii. Mă rog Maicii Domnului să-i întărească pe cei ce au cuvânt liber și mai fac câte ceva. Dar le va fi greu. Românii s-au obișnuit să stea după „mască”. Enigmatici și cuminți.

- Creștinii vor fi?

- Nu prea m-a întrebat nimeni. Se pare că ei au probleme cu „farmecele” și „cununiile legate”. Sunt fericiți că pot completa „Declarția pe propria răspundere”. În curând, vor face Sfintele Paști după sobă. Cuminți, liniștiți, iubitori de „străini”. Exact cum vrea „fratele cel mare”. 

Am scris un poem. Nu cred că cei ce îmi dau like o să ajungă cu cititul până la el. Dacă da, înseamnă că au avut răbdare cu vorbele mele. E bine și atât. Despre protest, las la conștiința lor. Eu nu infantilizez oamenii, ca să le spun cum e cu „chestia” asta...
 
Depinde dacă știu ce vor. Am înțeles că este Duminică ora 15 în Piața Mare. Și e 100% autorizat. Iată poemul:
 
 Popor român, îți meriți soarta,
Să ieși pe stradă cu hârtie,
Să îți deschizi cu frică poarta,
Vaccin să ai în cap și fire.
Popor roman, nu vrei protestul,
Mai bine să-ți asculți stăpânii,
Să urci cu lacrimi Everestul,
Și uite așa ne pier românii
Popor roman, ce contradicții,
Ce lașitate ai în sufletul,
Cătușe porți pe rana minții,
Și lanțuri de vaccin în cuget.
Popor roman, cu mască veche,
Comod și prea umil în toate,
Nu ai nici pe pământ pereche,
Vei fi un Horia rupt pe roate.
Și când te mai „agită” unii,
Vreun patriot cu libertate,
Tu spui că așa au vrut „străbunii”,
Să nu te bagi, în zări minate.
Dar dincolo de orice rimă,
Cel mai ciudat e la răscruce,
Când spui că Dumnezeu e mimă,
Și El stă tolerant pe cruce”,
 
 

a scris preotul pe pagina de Facebook Lumină Lină Sibiu. Tot acolo puteți urmări emisiuni sau slujbe realizate de el: