În cadrul unei ceremonii desfășurate joi la Reședința Patriarhală, Patriarhul României a oferit distincții unor personalități reprezentative care aduc o contribuție constantă la educația ortodoxă a tinerilor.

În prezența PS Varlam Ploieșteanul și PS Ieronim Sinaitul, Episcopi-vicari patriarhali, au fost evidențiați prezentatori și conferențiari de la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși, edițiile din 2016 și 2017, precum și conducătorii a două școli ortodoxe din București.

Patriarhul a acordat Ordinul Sfântul Ioan Gură de Aur:

Pr. Conf. Dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Andrei Șaguna din Sibiu;
Diac. Lect. Dr. Adrian-Sorin Mihalache de la facultatea de Teologie Dumitru Stăniloae din Iași;
Liana Stanciu – jurnalist;
Daniel Buzdugan – jurnalist.

Ordinul Sfinții Martiri Brâncoveni i-a fost acordat Pr. Vasile Gavrilă de la Biserica Sfântul Nicolae – Ghika, Paraclis Universitar din București, și coordonatorul Școlii Ortodoxe Sfinții Trei Ierarhi.

De asemenea, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române i-a înmânat Doamnei Mona Șerbănescu, directorul Școlii Ortodoxe Anastasia Popescu din București, Ordinul Crucea Maria Brâncoveanu.

În cuvântul rostit la acest eveniment, Patriarhul României a explicat că Ordinul Sfântul Ioan Gură de Aur a fost oferit celor care sunt dăruiți de Dumnezeu cu darul vorbirii frumoase, înțelepte și elegante.

Prin acest mod de recunoștință, Patriarhul încurajează misiunea prin cuvântul care zidește, întrucât considerăm că acest dar trebuie cultivat pentru ca cei care ne ascultă să simtă că Hristos Domnul este prezent în mijlocul nostru.
 
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews