ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Constantin Sturzu aduce în discuție, într-un editorial pentru Ziarul Lumina, problema tot mai acută a dependenței de internet, propunând-  celor care petrec mult timp în lumea virtuală- un test privind rezistența la această adicție.

Pornind de la constatarea că „degetele noastre sunt mai familiarizate cu tastaturi și ecrane tactile, decât cu șiragul de metanii”, părintele Constantin Sturzu se întreabă dacă mai e posibilă mântuirea celui dominat de duhul formulei pseudocarteziene, „Postez, deci exist”.

„Așadar, dacă ești extrem de activ pe internet, fă-ți un test și vezi dacă mai ești pe Cale. Poți rezista fără să publici o fotografie în care apari într-o ipostază extrem de cucernică? Poți ține doar pentru tine un gând ziditor, care ți-a venit după participarea la Sfânta Liturghie? Deși ai o replică extrem de reușită într-o polemică publică, reușești să te abții a interveni? Cauți mereu să ignori numărul de like-uri de la postările tale? Dacă răspunsul e afirmativ la unele ca acestea și mai simți și cum crește în inima ta întrebarea: „Ce-mi mai lipsește ca să dobândesc viața de veci?”, atunci să știi că nu ești departe de Împărăție”, explică părintele Constantin Sturzu . 

Părintele propune ca viața sfinților să devină model de urmat, astfel încât lucrarea lăuntrică să nu fie uitată.

„Cu cât se fac mai în ascuns cele duhovnicești, cu atât mai mult vor străluci ele și înaintea oamenilor. Ce importanță mai are dacă ele devin publice doar după moarte sau chiar la secole distanță, atâta vreme cât poza de profil se preschimbă în icoană?”, spune părintele Constantin Sturzu.