ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Un creștin nu poate fi niciodată marxist, fiindcă el nu crede în transformări revoluționare și nu cultivă revolta în nici o circumstanță socială, politică sau culturală, scrie preotul Constantin Sturzu într-un articol pentru Doxologia, în replica la recenta temă a revistei „Dilema veche”, „Sexo-marxism și moaște”, o "nefericita conectare a două problematici distincte”, după cum remarcă părintele.
 
Părintele Constatin Sturzu subliniază că cel mai recent număr din săptămânalul „Dilema veche” (nr. 801 / 27 iunie - 3 iulie 2019)  își propune să lămurească ce este „sexo-marxism”, însă dezbaterea este pe o pistă falsă încă de la început.
 
„Analiza se face nu prin raportarea noii ideologii la autentice și validate istoric valori general-umane (nu zic creștine!), ci prin investigarea în paralel a două realități sociale, simbolizate de Gay Pride, respectiv de pelerinajul la sfintele moaște. „Sexo-marxism și moaște” este titulatura dosarului dilematic, iar cei mai mulți dintre autori cad în această capcană și prezintă o problematică doar prin raportarea la cealaltă”, spune preotul Constantin Sturzu.
 
De fapt, explică părintele Constantin Sturzu, „Dilema veche” propune o dezbatere pe principii de corectitudine politică,  în sensul că nu se mai poate discuta despre sexo-marxism fără să se aducă în discuție și pe opozanții lor, identificați într-un mod artificial în „pupătorii de moaște”. 
 
„Chiar dacă dezbaterea propusă săptămâna aceasta de „Dilema veche” este „diluată”, deturnată chiar, prin nefericita conectare a două problematici distincte, totuși ea reprezintă un reper important pentru ulterioare clarificări ale fiecărui subiect în parte. Un creștin nu poate fi niciodată marxist. El nu crede în transformări revoluționare și nu cultivă revolta în nici o circumstanță socială, politică sau culturală. Creștinul este fidel transfigurării ce-și are temeiul în Pogorârea Duhului Sfânt. Sfântul Apostol Pavel insistă în epistolele sale pe asumarea condiției în care se află convertitul: „Fiecare, în chemarea în care a fost chemat, în aceasta să rămână. Ai fost chemat fiind rob? Fii fără grijă. Iar de poți să fii liber, mai mult folosește-te! Căci robul, care a fost chemat în Domnul, este un liberat al Domnului. Tot așa cel chemat liber este rob al lui Hristos” (I Corinteni 7, 20-22). Nu este vorba despre resemnare aici, nici despre justificarea teologică a inechităților sociale. Calea eliberării (mântuirii) este doar cea în Hristos Domnul. Toate celelalte aspecte din viața omului sunt menite „să se adauge” (cf. Luca 12, 31), ele nu pot fi niciodată scop în sine, oricât de nobile ar părea. Lucifer a început revolta în Cer, tot el a instigat împotriva lui Dumnezeu pe primii oameni, care au pierdut astfel grădina Edenului. Iar de la Marx încoace ne tot promite raiul pe pământ. Oare să fim atât de naivi încât mai ales noi, românii, să-l mai credem după tot ceea ce s-a întâmplat în deceniile de dinainte de 1989?”, concluzionează părintele Constantin Sturzu.


Articolul semnat de părintele Constantin Sturzu este disponibil integral aici: