Un creștin nu poate fi niciodată marxist, fiindcă el nu crede în transformări revoluționare și nu cultivă revolta în nici o circumstanță socială, politică sau culturală, scrie preotul Constantin Sturzu într-un articol pentru Doxologia, în replica la recenta temă a revistei „Dilema veche”, „Sexo-marxism și moaște”, o "nefericita conectare a două problematici distincte”, după cum remarcă părintele.
 
Părintele Constatin Sturzu subliniază că cel mai recent număr din săptămânalul „Dilema veche” (nr. 801 / 27 iunie - 3 iulie 2019)  își propune să lămurească ce este „sexo-marxism”, însă dezbaterea este pe o pistă falsă încă de la început.
 
„Analiza se face nu prin raportarea noii ideologii la autentice și validate istoric valori general-umane (nu zic creștine!), ci prin investigarea în paralel a două realități sociale, simbolizate de Gay Pride, respectiv de pelerinajul la sfintele moaște. „Sexo-marxism și moaște” este titulatura dosarului dilematic, iar cei mai mulți dintre autori cad în această capcană și prezintă o problematică doar prin raportarea la cealaltă”, spune preotul Constantin Sturzu.
 
De fapt, explică părintele Constantin Sturzu, „Dilema veche” propune o dezbatere pe principii de corectitudine politică,  în sensul că nu se mai poate discuta despre sexo-marxism fără să se aducă în discuție și pe opozanții lor, identificați într-un mod artificial în „pupătorii de moaște”. 
 
„Chiar dacă dezbaterea propusă săptămâna aceasta de „Dilema veche” este „diluată”, deturnată chiar, prin nefericita conectare a două problematici distincte, totuși ea reprezintă un reper important pentru ulterioare clarificări ale fiecărui subiect în parte. Un creștin nu poate fi niciodată marxist. El nu crede în transformări revoluționare și nu cultivă revolta în nici o circumstanță socială, politică sau culturală. Creștinul este fidel transfigurării ce-și are temeiul în Pogorârea Duhului Sfânt. Sfântul Apostol Pavel insistă în epistolele sale pe asumarea condiției în care se află convertitul: „Fiecare, în chemarea în care a fost chemat, în aceasta să rămână. Ai fost chemat fiind rob? Fii fără grijă. Iar de poți să fii liber, mai mult folosește-te! Căci robul, care a fost chemat în Domnul, este un liberat al Domnului. Tot așa cel chemat liber este rob al lui Hristos” (I Corinteni 7, 20-22). Nu este vorba despre resemnare aici, nici despre justificarea teologică a inechităților sociale. Calea eliberării (mântuirii) este doar cea în Hristos Domnul. Toate celelalte aspecte din viața omului sunt menite „să se adauge” (cf. Luca 12, 31), ele nu pot fi niciodată scop în sine, oricât de nobile ar părea. Lucifer a început revolta în Cer, tot el a instigat împotriva lui Dumnezeu pe primii oameni, care au pierdut astfel grădina Edenului. Iar de la Marx încoace ne tot promite raiul pe pământ. Oare să fim atât de naivi încât mai ales noi, românii, să-l mai credem după tot ceea ce s-a întâmplat în deceniile de dinainte de 1989?”, concluzionează părintele Constantin Sturzu.


Articolul semnat de părintele Constantin Sturzu este disponibil integral aici:Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews