ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Cristian Ioan Balaban, parohul Parohiei Rățeni, a murit fulgerător, la doar 41 de ani, anunță Doxologia.ro.

Părintele Cristian Ioan Balaban, născut chiar de Nașterea Domnului - 25 decembrie 1980, avea trei copii mici. Cauza morții nu a fost anunțată, scrie RostOnline. Potrivit unor surse apropiate, cauza morții subite survenite duminică, 13 noiembrie 2022, ar fi fost trombofilie.

În urmă cu o lună a mai murit un preot, tot de 41 de ani, în aceeași arhiepiscopie, potrivit RostOnline. Părintele Vasile Luncanu a trecut la Domnul la vârsta de doar 41 de ani, miercuri, 12 octombrie, potrivit unui comunicat transmis de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Dumnezeu să-i odihnească în pace!

„Am aflat cu nespusă durere despre plecarea timpurie din lumea acesta a unuia dintre tinerii preoți destoinici ai Eparhiei Romanului și Bacăului, în data de 13 noiembrie 2022. Moartea fulgerătoare a preotului Cristian Ioan Balaban de la Parohia Rățeni, Protopopiatul Moinești, la vârsta de doar 41 de ani, a lăsat în urmă multă durere în sufletul soției și al celor trei copii ai săi, dar și în inimile enoriașilor pe care i-a păstorit timp de patru ani.”, se scrie, între altele, în Mesajul de condolenațe al Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, transmis familiei îndoliate.

Preotul Balaban era și corespondent al postului de televiziune TRINITAS TV pentru Protopopiatul Moinești. Soția părintelui defunct, Anca Balaban Popa Iscu, este președinte al AICR - Asociația Inițiative pentru o Comunitate Responsabilă, din Moinești, la care soțul ei era vicepreședinte.

La data de 27 martie 2020, ACIR răspândea pe Facebook postarea de mai jos: