ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


6.000 de copii din familii nevoiașe vor primi sărbătoarea Nașterii Domnului cu cadouri sub brad,  în urma unei campanii organizate la Iași de preotul Dan Damaschin, care slujește la biserica din curtea Maternității „Cuza Vodă”. Și nu este prima campanie de acest fel în care preotul Dan Damaschin mobilizează oameni cu suflet mare pentru a-i ajuta pe cei loviți de soartă. A făcut-o și de Sfintele Paști, când, prin „Grăuntele de Lumină”,  a dăruit pachete pentru 4.000 de copii din familii nevoiașe.

Datorită muncii sale a și dorinței de a face o bucurie copiilor nevoiași, s-au putut strânge bani din donații, ce vor fi folosiți pentru a oferi daruri copiilor. Lista cu cei 6.000 de beneficiari pentru Crăciunul care se apropie este însă cea mai mare de până acum, scrie Rador.

„I-am propus fiecărui donator să ofere contravaloarea unui pachet pe care l-am comandat la fabrică, pachetul conținând ghete de piele, o geacă groasă, pantaloni și o bluză groasă, un fes, un pachet de igienă și curățenie și un pachet alimentar, toate de bună calitate, și în acest fel donatorul devine un înger păzitor pentru un copil, un sărman, copilul care primește tot ceea ce are nevoie, să spunem, pentru a se simți om demn în această perioadă și fericit, dar și șansa de a merge la școală în perioada următoare, pentru a deveni om mare în sensul frumos al cuvântului” a spus preotul Damaschin

Pentru ca darurile să fie împachetate și să ajungă la copii până la Crăciun, părintele Dan Damaschin este ajutat de câteva zeci de voluntari.

„Sunt la liceu în clasa a XI-a și sunt voluntară la părintele Damaschin de un an și ceva. Și eu la rândul meu am fost ajutată de părintele și am decis să vin să ajut. Părintele ajută foarte mulți copii, și ajută copii cu potențial, și aș vrea să fac parte, cumva, din această variantă, cel puțin ocazional”, a afirmat unul dintre voluntari

În acest moment ar mai fi nevoie de donatori pentru încă 1.000 de pachete destinate copiilor, iar părintele Dan Damaschin speră că până la Crăciun va reuși să strângă toți banii necesari, potrivit rador.ro.
Într-un mesaj postat pe Facebook, preotul spune și cum se pot implica cei care doresc în campania intitulată ”Fii bun de Crăciun”.

„FII BUN DE CRĂCIUN

CUM NE PUTEM IMPLICA ÎN ACEASTĂ CAMPANIE?
1. Alegeți un copil din listă, recomandăm în ordine sau la întâmplare, lăsând un comentariu la postare cu CODUL din dreptul copilului sau ne dați un mesaj privat (precizând același cod) , iar noi vă trecem in dreptul copilului ales.

2. De ce ati ales copilul? Ca să-l imbracati și poate să-l hrăniți, desigur. Pentru asta, reduceți bugetul vacanțelor care au mai rămas, sau cele pe care le plănuiți pentru anul viitor și sigur veți economisi ușor și veți putea trimite către noi, în cont sau prin porumbei voiajori 250 lei (ca asa e tradiția), 50 Euro, 45 lire sau 55 dolari, cu precizarea "pentru GRAUNTELE DE IUBIRE".

Noi, fuguța la făbricuța cea adevărată și venim cu desaga plină cu de toate - trening, ghete, geacă, produse de igienă și de curățenie și dulciuri.
Aici găsiți lista cu copilașii pe care îi puteți sprijini, achitând contravaloarea acestui fel de pachet:

Lista 1 - Pachet plătit de donator
https://docs.google.com/…/1RwdQTMudn2oVpo9Okal-0XU4Rl…/edit…

Dacă vreți neapărat să faceți dumneavoastră cumparăturile, noi nu ne supărăm. Alegeți pentru acest demers doar copiii care se află în tabelul acesta:
 
Lista 2 - Pachet pregătit de donator
https://docs.google.com/…/1ehXUAgpSwGNA9FQ5219mu73Xz5…/edit…

Nu uitați faptul că pachetul trebuie neapărat să conțină următoarele: trening, ghete, geacă, produse de igienă și de curățenie, iar dacă vreți să mai completați cu ceva, nu ne supărăm!

Vom avea rugămintea ca cel târziu până la 1 decembrie să ne trimiteți coletul la Iași, la Biserica Maternității Cuza Vodă, la care adăugați în cont, la poștă sau în cutiuță 50 de lei pentru alimente.

FOARTE IMPORTANT!
Aici aveți toate datele necesare pentru a transfera bănuți sau colete:
Asociația ,,Glasul Vieții”
Cont: Banca Transilvania
RO64BTRLRONCRT00W8759401 (Lei)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (Euro)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (Lire)
Paypal pr.dandamaschin@yahoo.com
Adresa de corespondență este Iași str Cuza Vodă nr 34 la Biserica Maternității Cuza Vodă.”