ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Blândul și bunul Părinte Emanuel Ganciu, cunoscut generației Pieței Universității 1990 pentru implicarea sa duhovnicească în susținerea tuturor cauzelor românești, a plecat spre brațele Domnului. Ultima oară când am vorbit cu Sfinția Sa a fost legat de Scrisoarea pe care i-a trimis-o Patriarhului cu privire la războiul care pândește România și pentru care mai primea încă adeziuni, pe care mi le-a transmis în lanț, urmând să le adăugăm listei semnatarilor inițiali.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Vom reveni cu articole despre personalitatea vrednicului de pomenire Părinte, un demn Apostol al Neamului Românesc. Momentan vă prezentăm mărturia sa despre 21 decembrie 1989:

Vedeți și MĂRTURIE: Mihai Eminescu a apărut drept sfânt Părintelui văzător cu duhul Nicodim Bujor de la Cernica. La Mormântul lui Eminescu de ziua lui, cu Părintele Emanuel Ganciu și tinerii veniți la chemarea lui Mihai Tîrnoveanu. FOTO / VIDEO 

Anul trecut, în seara lui 21 decembrie 2021, la manifestarea omagială organizată de Asociația NeamUnit România și prietenii, cunoscutul Părinte Emanuel Ganciu a povestit cum a trecut noaptea lui 21 decembrie 1989, exact cu 32 de ani în urmă. A văzut răniți și morți și el însuși era să fie împușcat de la distanța mică de un ofițer al regimului comunist. A ajuns noaptea acasa cu urme de lacrimi pe obraz. Lacrimile îi lasaseră dâre de lumină pe obrajii plini de urme de fum de la gazele lacrimogene. „Am fost fericit!”, rememorează îndrăgitul Părinte. Vă oferim aici (video) mărturia lui impresionantă:

Mai jos, imagini de la pomenirea eroilor din decembrie 1989, la Sala Dalles și Troița de la Universitate. Veșnica lor pomenire!