ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel mai bătrân monah român din Muntele Athos, Părintele Gherasim de la Chilia Sfinții Arhangheli – Colciu (95 de ani), a plecat marți seara, la Domnul, după mai bine de trei decenii de nevoință aghiorită.

Slujba de înmormântare a avut loc miercuri, 21 februarie, scrie doxologia.ro.

Părintele Gherasim  s-a nevoit, timp de peste 30 de ani, în Sfântul Munte, la chilia cu hramul Sfinților Arhangheli de la Colciu. Venit din părțile Iașiului,  șofer înainte de a se călugări, Părintele Gherasim L-a căutat mereu pe Dumnezeu, fiindcă din pruncie a simțit purtarea Lui de grijă. 

„Și apoi lumea este în stăpânirea celui viclean – iar eu totdeauna mi-am dorit să fiu în afara celui rău; deci a trebuit să mă despart de lume. Așa am venit în grădină”, spunea monahul român din Muntele Athos.

„Trebuie să câșigăm timpul înaintea lui Dumnezeu cu rugăciune. Dacă nu ai rugăciune, ești cel mai sărac om din lume. În zilele noastre este clătinată corabia aceasta pe care o ducem noi. Corabia noastră se răstoarnă în toate zilele. Ne pătimim prin apa cea nevăzută, că ne sculăm, că nu ne sculăm. Scularea se numește rugăciune. O mică rugăciune, când o facem zilnic, intrarea în Rai se numește.Cine are frică de Dumnezeu nu are păcate în lume.Frica de Dumnezeu te duce la o gospodărie frumoasă”, îi sfătui a părintele Gherasim pe cei care veneau să stea de vorbă cu el la Sfântul Munte.