ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Ierarhii Mitropoliei Banatului s-au întrunit sâmbătă pentru a dezbate, printre altele, și argumentele locale pentru canonizarea protosinghelului Calistrat Bobu și a preotului profesor Ilarion V. Felea, arată Ziarul Lumina

Ierarhii Mitropoliei Banatului s-au reunit, sâmbătă, 25 septembrie, în ședință de lucru, la Reședința mitropolitană din Timișoara. La întâlnire, prezidată de ÎPS Ioan, Arhiepiscopul Timișoa­rei și Mitropolitul Banatului, au participat ÎPS Timotei, Arhiepiscopul Aradului, PS Lucian, Episcopul Caransebeșului, PS Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei și PS Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului. Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe subiecte ce privesc viața bisericească din Banat.

Totodată, au fost analizate argumentele locale pentru canonizarea protosinghelului Calistrat Bobu și a preotului profesor Ilarion Felea, ca urmare a actului Cancelariei Sfântului Sinod nr. 78 din 7 iulie 2021. 

Un alt punct de pe ordinea de zi a fost analizarea temelor propuse de preoții profesori din Mitropolia Banatului, pentru întocmirea lucrărilor de gradul I în preoție. 

Sinodul mitropolitan se reunește de mai multe ori pe parcursul unui an, pentru a discuta problemele referitoare la intensificarea misiunii pastorale în comunitate, precum și aspecte de ordin administrativ. Mitropolia Banatului are în componență trei eparhii: Arhiepiscopia Timișoa­rei, Arhiepiscopia Aradului și Episcopia Caransebeșului.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews