ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Mihail Bucă, a transmis recent un mesaj prin intermediul rețelelor de socializare prin care mulțumește celor care au contribuit la vindecarea micuței sale Ecaterina și de asemenea, face un anunț surpriză: Faptul că s-au strâns toți banii pentru noua platformă genetică din cadrul Spitalului Fundeni, care va servi la vindecarea mai multor bolnavi. Redăm mai jos mesajul său:

„Irene Ecaterina și noi, vă mulțumim tuturor celor ce ați fost alaturi și ați sărit în ajutorul nostru! Dăruirea voastră a adus multa dragoste și emulație în jurul nostru și in jurul suferinței!!! La rândul nostru am încercat sa împlinim și altora , din dărnicia voastră......
 
 
Dragilor! Cu mare bucurie vă anunțăm că , s-au strâns toti banii pentru noua platforma genetică de la Spit Fundeni! !!!! Dacă punem toți inimile și dragostea , putem muta munții din loc! Aduc mulțumiri vouă și tuturor celor implicați în mod direct!!!!!! DUMNEZEU SA BINECUVÂNTEZE ROMĂNIA! PS.......aduc mulțumiri speciale Pr. Galeriu Cristian , pentru implicarea adusă semenilor aflați în suferință!!!

Mulțumim Repatriot
Liga Legendelor
Apa Nova
Asociația AMMA
Fundația UTI
Parohia Sf.Ioan Casian Texas
Societatea Româna de Hematologie
Fundația Romanian Business Leaders
DGASPC sector 2 pentru susținerea celor doua meciuri de fotbal !
Dl Director Florin Stefan Vasile , pentru vizibilitatea adusă cauzei noastre!
D-lui Marius Pătrașcu ,pentru implicarea necondiționată!

Biserica Ortodoxa Românească din Dallas!”
 
Frumosul proiect a luat ființă datorită dragului nostru părinte și adăugăm mai jos un reportaj Trinitas TV cu detaliile legate de acesta:
 
Pe marginea acestui subiect, părintele Mihail Bucă a scris în trecut un mesaj înălțător despre vizita sa în SUA:
 
„Dragii mei,

Așa cum am promis aici, în mediul care a devenit sprijin pentru mine și familia mea, înainte de a pleca într-o scurtă, dar extrem de benefică vizită la românii din SUA, vă arăt că mă țin de cuvânt. După cum știți, am fost în San Antonio, statul Texas, unde românii ne-au primit cu mare dragoste. Am simțit căldura și susținerea lor și vă mărturisesc că nu este nicio diferență, ne despart doar distanțele geografice, însă ne unesc valorile comune: iubirea de Hristos, iubirea jertfelnică pentru semeni și faptele bune pentru cei aflați în necaz. De asemenea, aduc mulțumire și Parohiei Ortodoxe  din Austin și Pr Gabriel Ilieș care ne-a fost alături în încercarea noastră! Alte mulțumiri,  aduc și Pr.Vasile Tudora din Parohia Ortodoxă Greaca din Dallas , care s-a implicat în proiecte de întrajutorare!

Dragilor,

M-am întors plin de optimism din America. Și nu doar optimism mi-au transmis frații noștri români. Enoriașii parohiei ”Sfântul Ioan Casian”din San Antonio, preot Valentin Ilieș, un om cu viziune liturgică, cu dragoste față de corul ”Tronos”, au donat suma de 12.000 de dolari pentru ca România să aibă, în sfârșit, în 2023, o platformă de testare genetică. O altă sumă, de 1.500 de dolari, am primit-o pentru același scop de la o biserică  Ortodoxa a românilor  din Dallas. Aceste sume au fost donate azi, de Irene-Ecaterina, pentru achiziționarea platformei genetice. Banii se adaugă celorlalte donații făcute de noi, pentru că achiziția este una extrem de costisitoare, dar pe atât de utilă.
 
Transmit mulțumiri românilor care ne-au primit în mijlocul și în inima lor, preoților din Texas, precum și Înaltpreasfințitului Nicolae, mitropolitul ortodox român al celor două Americi.Dumnezeu să ne ajute!”
 
De asemenea, într-un alt mesaj, cel ce a devenit un Înger pentru copilașii de la spitalul Fundeni, ne amintește că toate spitalele trebuie să aibă și o Bisericuță:

„Toate Spitalele trebuie sa aibă o Bisericuta-Capela! Irene-Ecaterina a pus și ea umărul, Tronos a pus cântul! Vino și tu alături la ridicarea bisericii Izvorul Tămăduirii și Sf Nectarie din spitalul I O B! Pentru detalii va las nr pr Subtirica 0762319080. PS...Dacă cineva dorește sau are posibilitatea,părintele are nevoie și de materiale de construcție , cărămidă.....etc!”