ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Nicolae Bordașiu s-a născut la Ceruri acum de Sfântul Nectarie, 9 noiembrie 2018. A plecat la întâlnirea cu Dumnezeu, martirii neamului nostru și fratele său de la Biserica Sfântul Silvestru, Părintele Constantin Galeriu. Astăzi se împlinesc 99 de ani de la nașterea sa.

A făcut parte din grupul de tineri ai Fenomenului „Rugul Aprins” de la Mănăstirea Antim. În perioada ocupației comuniste, Părintele Nicolae s-a ascuns 7 ani și apoi, fiind prins, a fost închis pentru alți 11 ani, până la decretul din 1964. După cum i-a recompensat Dumnezeu pentru anii de temniță pe majoritatea mărturisitorilor credinței cele adevărate, în anul în care a plecat la Domnul împlinise 94 de ani. Cu un an în urmă, Părintele Nicolae Bordașiu fusese decorat de Patriarhul Daniel cu cea mai înaltă distincție a Bisericii Ortodoxe Române, Crucea Patriarhală. Înmormântarea Părintelui Nicolae a avut loc la Mănăstirea Cernica, unde odihnește alături de alți mari mărturisitori ai Ortodoxiei, adevărați mucenici pentru Hristos ai Secolului XX, între care Părintele Dumitru Stăniloae și Părintele Constantin Voicescu sau o parte din martirii Marii Uniri de care, iată, am aflat chiar de la dânsul, este legat prin tatăl său, care a fost prezent pe Câmpia Libertății de la Alba Iulie, la 1 Decembrie 1918 (video-confesiune, mai jos).

Aici găsiți o biografie detaliată împreună cu alte articole și interviuri. De asemenea, buna sa soție a anunțat la pomenirea de doi ani lansarea site-ului In Memoriam ParinteleNicolaeBordasiu.com. O fotografie frumoasă de la una din întâlnirile noastre cuprinde și Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, de la Biserica Silvestru și portretul blândului Părinte Constantin Galeriu, duhovnicul nostru din Piața Universității 1990:

L-am rugat pe Părintele Nicolae Bordașiu într-o zi din ultimul său an pe pământ să-mi povestească despre viața sa, despre decapitarea elitelor românești în 1948 și apoi exterminarea din închisorile bolșevice și despre semnificația și istoria luptei poporului român împotriva comunismului. "Eu și astăzi cred ca țara românească este ocrotită de Maica Domnului și va ajunge să-și aibă viitorul ei înfloritor”, ne spune Părintele spre final adăugând că "martirii anticomuniști strălucesc în Istoria României precum stelele pe Cer”. El însuși este o făclie din această Istorie, așa cum a fost cea a Rugului Aprins care i-a luminat întreaga viață, după cum ne mărturisește. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Ascultați-l: