Părintele Nicolae Bordașiu, mărturisitor al lui Hristos în temnițele comuniste, a fost omagiat în satul natal Săbolciu, prin reprezentarea chipului său pe monumentul ridicat în Anul Centenar în apropierea bisericii parohiale, informează Basilica.
 
Duminică, după oficierea Sfintei Liturghii în biserica parohială din localitatea orădeană Săbolciu, a urmat o slujbă de pomenire pentru Părintele Nicolae, dar și pentru ceilalți preoți și ctitori ai sfântului locaș. Potrivit sursei citate, doi dintre ctitori, părintele Nicoale Malița și părintele Gheorghe Bordașiu, tatăl părintelui Nicolae Bordașiu, au fost membri ai delegației bihorene la Marea Unire de la Alba Iulia, din 1918.
 
„Întrucât Părintele Nicolae a fost cel care a sprijinit parohia pentru realizarea acestui edificiu, odată cu mutarea sa din lumea aceasta, chipul sfinției sale a fost așezat pe cupola monumentului alături de a celorlalți clerici din partea locului, care, la rândul lor, au luptat pentru valorile credinței creștine și ale neamului românesc”, a declarat, pentru Basilica.ro, părintele Alexandru Dulca, parohul din Săbolciu.
 
Totodată, părintele Mircea Ghitea de la Parohia Husasău de Criș (sat în care părintele Nicolae Bordașiu a stat ascuns de autoritățile comuniste, timp de 6 ani) a făcut o scurtă evocare a imaginii și personalității părintelui Nicolae.
Astfel, părintele Mircea Ghitea a evidențiat aspecte din perioada tinereții Pr. Nicolae Bordașiu și a detenției în închisorile din Timișoara, Jilava, Oradea și Aiud sau din timpul activității didactice și pastorale ca profesor și director la Seminarul Ortodox din București, dar și ca preot la Biserica „Sfântul Silvestru”.
 
Părintele Nicolae Bordașiu a trecut la cele veșnice vineri, 9 noiembrie 2018, la vârsta de 94 ani.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews