ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Nicolae Bordașiu, mărturisitor al lui Hristos în temnițele comuniste, a fost omagiat în satul natal Săbolciu, prin reprezentarea chipului său pe monumentul ridicat în Anul Centenar în apropierea bisericii parohiale, informează Basilica.
 
Duminică, după oficierea Sfintei Liturghii în biserica parohială din localitatea orădeană Săbolciu, a urmat o slujbă de pomenire pentru Părintele Nicolae, dar și pentru ceilalți preoți și ctitori ai sfântului locaș. Potrivit sursei citate, doi dintre ctitori, părintele Nicoale Malița și părintele Gheorghe Bordașiu, tatăl părintelui Nicolae Bordașiu, au fost membri ai delegației bihorene la Marea Unire de la Alba Iulia, din 1918.
 
„Întrucât Părintele Nicolae a fost cel care a sprijinit parohia pentru realizarea acestui edificiu, odată cu mutarea sa din lumea aceasta, chipul sfinției sale a fost așezat pe cupola monumentului alături de a celorlalți clerici din partea locului, care, la rândul lor, au luptat pentru valorile credinței creștine și ale neamului românesc”, a declarat, pentru Basilica.ro, părintele Alexandru Dulca, parohul din Săbolciu.
 
Totodată, părintele Mircea Ghitea de la Parohia Husasău de Criș (sat în care părintele Nicolae Bordașiu a stat ascuns de autoritățile comuniste, timp de 6 ani) a făcut o scurtă evocare a imaginii și personalității părintelui Nicolae.
Astfel, părintele Mircea Ghitea a evidențiat aspecte din perioada tinereții Pr. Nicolae Bordașiu și a detenției în închisorile din Timișoara, Jilava, Oradea și Aiud sau din timpul activității didactice și pastorale ca profesor și director la Seminarul Ortodox din București, dar și ca preot la Biserica „Sfântul Silvestru”.
 
Părintele Nicolae Bordașiu a trecut la cele veșnice vineri, 9 noiembrie 2018, la vârsta de 94 ani.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews