ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Radu Preda comentează, într-o postare pe Facebook, modul în care a fost tratat de unele publicații subiectul IPS Pimen, concluzionând că, la 30 de ani de la căderea regimului comunist, ura împotriva bisericii a atins „cote patologice”. „Situația medicală a IPS Pimen, transferat la București la recomandarea/ordinul medicului militar care coordona carantinarea Sucevei, scoate la iveală rezervoarele de nebănuit ale disprețului, cinismului și inumanității”, consideră părintele Radu Preda.


„Trebuie să recunosc: la peste trei decenii de la căderea simbolică a comunismului în România, ura antibisericească a atins cote patologice, dar și penale (instigarea este infracțiune). Situația medicală a IPS Pimen, transferat la București la recomandarea/ordinul medicului militar care coordona carantinarea Sucevei, scoate la iveală rezervoarele de nebănuit ale disprețului, cinismului și inumanității. Omul nostru are vina, în fapt, că nu a murit, că supraviețuiește. Da, este o vină, pentru că în locul lui ar fi trebuit să trăiască altul. Nu contează cine. El fură acest drept anonimului în numele (sic!) căruia îl înjură unii, inclusiv platforma infectă de așa zise știri "calde", Hotnews. Este un șarlatan al existenței. Așadar, să nu o mai lungim: cu cât trăiește mai mult de acum înainte, cu atât este mai vinovat. Motiv să îi urăm ierarhului, simplu și enervant,
 SĂNĂTATE!”, a scris părintele Radu Preda.
 
În urmă cu două săptămâni, ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a fost transferat cu elicopterul la Spitalul de boli Infecțioase Matei Balș din Capitală.Surse medicale au afirmat la acel moment că s-a luat această decizie deoarece ÎPS Pimen are o formă de boală medie, care poate evolua cu ușurință spre o formă severă, având în vedere vârsta de peste 90 de ani a arhiepiscopului.