ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Starețul Mânăstirii „Negru Vodă” Câmpulung, Serafim Caiea, a trecut la cele veșnice, marți, la vârsta de 42 de ani. 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a anunțat pe site-ul său:

„Cu mare tristete, Arhiepiscopia Argesului si Muscelului, anunta vestea trecerii timpurii in Tara de peste Veac, a Preacuviosului Parinte Protosinghel Caiea Serafim (Gheorghe-Mihai), staretul Manastirii Negru-Voda din Muncipiul Campulung, Judetul Arges, vrednic slujitor al Domnului Dumnezeu. 

Preacuviosia Sa a incetat din viata in dimineata zilei de 09 iunie 2020, la o unitate spitaliceasca din Municipiul Bucuresti, in urma unei grele suferinte trupesti. 

Trupul neinsufletit al Parintelui Serafim Caiea, va fi adus astazi, 10 iunie 2020, la Manastirea Negru-Voda si depus in biserica manastirii. 

Slujba de inmormantare va fi savarsita in ziua de 13 iunie 2020, incepand cu ora 11:00, in Altarul de vara al asezamantului monahal. 

Tinand seama ca inca ne aflam in starea de alerta instituita de autoritati, avem respectuoasa rugaminte, ca impreuna, cler si popor, in ziua inmormantarii, dar si pe durata priveghiului, sa respectam distantarea sociala intre persoane de minimum 1,5 m, precum si purtarea mastii de protectie. In scopul prevenirii unor evenimente nedorite, rugam persoanele care vor dori sa participe la inmormantare sa evite aglomeratia.

Fiii duhovnicesti si toti cei care l-au cunoscut si l-au pretuit, pot veni la Manastirea Negru-Voda si aprinde o lumanare pentru odihna sufletului Parintelui Serafim Caiea incepand cu dupa amiaza zilei de astazi. 

Domnul Dumnezeu sa-i aseze sufletul cu dreptii cei din veac adormiti! Vesnica sa-i fie odihna din neam in neam!”

Părintele Serafim Caiea a venit în Argeș din inima Moldovei, la 16 ani. Acesta a devenit preot la 19 ani, iar la vârsta de 28 de ani a ajuns ecumen al mânăstirii. După alți 10 ani, este ridicat de către Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, ÎPS Calinic, la rang de protosinghel.
Cu voce blajină și bunătate, se îngrijea în slujba oamenilor și a lui Dumnezeu, toți cei care treceau pragul mânăstirii plecând cu o vorbă bună și cu sufletul mai împăcat de la Serafim Caiea.

În perioada lui Serafim Caiea a început reabilitarea și punerea în valoare a mânăstirii Negru Vodă, iar lucrările urmează să fie finalizate în anul viitor, în primăvară. De asemenea, tot în perioada în care Serafim Caiea a fost stareț, Înalt Prea Sfințitului Calinic, la Negru Vodă au fost aduse moaștele Sfântului Cuvios Ioanichie cel Nou.