ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu există știre mai bună și mai pozitivă decât Nașterea Domnului, Crăciunul fiind și o ocazie pentru ca noi, de la an la an, să devenim mai buni și mai performanți în materie de spiritualitate, spune părintele Visarion Alexa, într-un interviu acordat pentru Doxologia.ro.

„Hristos se naște! Este cea mai extraordinară veste care s-a petrecut în istoria umanității, în istoria Universului, în existența infinită a lui Dumnezeu. Vă dați seama că Dumnezeu nu s-a întrupat niciodată? Este prima dată când Dumnezeu a luat trup de om și a venit lângă noi pe pământ. A trăit ca noi, S-a înfometat, a trecut prin durere, prin sărăcie, prin lipsuri, prin suferință și, la urma urmei, prin moarte”, explică părintele Visarion Alexa .

Potrivit părintelui, Nașterea lui Dumnezeu pe pământ este cheia, este rezolvarea tuturor necazurilor și tuturor fricilor din existența noastră.

"Nu există veste mai bună, știre mai pozitivă și mai bună, decât acest eveniment care, din păcate, începe să fie marginalizat și trecut sub umbră sau îndreptat spre zona comercială”, menționează părintele.

De aceea, spune părintele Visarion Alexa, este important ca "toată grija cea lumească să o lepădăm”.

"Măcar așa cum a rânduit Biserica, începând din 20 decembrie, când Biserica ne îndeamnă să ne dezlipim de toate grijile lumești și să avem în fața noastră pe însuși Dumnezeu, ființa veșnică care ne dă viață, care ne poartă prin moarte, prin boală, prin toată existența noastră, prin veșnicie”, spune părintele.

Mai mult decât atât, adaugă părintele Visarion Alexa, Dumnezeu s-a făcut ca noi, dar și nouă ne-a dat potențialul să devenim ca El.

"Noi semănăm cu El. Dacă vrei să vezi cum arătă Dumnezeu, uită-te la omul de lângă tine și, dacă ai curaj, uită-te în oglindă. Tu ești ca Dumnezeu! El ne-a chemat să devenim asemenea Lui. E o devenire. Îl purtăm pe Dumnezeu în noi ca pe un potențial, dar ține de noi ca să devenim ca Dumnezeu”, explică părintele.

Potrivit părintelui, Nașterea Domnului este un moment bun să punem început ferm devenirii noastre.

„Să avem un Crăciun binecuvântat și folositor! De la an la an, să mai adăugăm angajemente, fermitate, hotărâre: anul acesta vreau să fiu mai bun, mai performant în materie de spiritualitate!”, spune părintele Visarion Alexa.