ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTIVENEWS își aniversează șapte ani de frumoasă și rodnică activitate. Este pentru noi toți un prilej de a ne exprima recunoștința pentru eforturile atât de merituoase ale colaboratorilor, care, evident, au conștiința înaltei vocații a unui jurnalism pus în slujba adevărului, singurul care zidește, singurul care eliberează.
 
Îmi exprim cu bucurie aprecierea pentru cursul atât de puternic ascendent al ACTIVENEWS din ultima vreme. Curaj!

LA MULȚI ANI, ACTIVE NEWS!”, ne transmite Pr. prof. univ. dr. Vasile Mihoc din Sibiu, care a acceptat recent să ne ofere un interviu despre familia ortodoxă, misiunea creștinilor în cetate și apărarea valorilor românești tradiționale în fața curentelor ideologice necreștine. 
 
Pr. prof. univ. dr. Vasile Mihoc s-a născut în data de 13 martie 1948, în localitatea Sfântul Ilie, județul Suceava. A urmat cursurile Institutului Teologic Universitar din Sibiu, obținând licența în anul 1970. În anul 1969 a fost hirotonit preot. S-a înscris apoi la cursurile de doctorat ale Institutului Teologic din București (1970 – 1973), unde a obținut titlul de doctor în teologie, în anul 1973. Între anii 1977-1979 a studiat la „École Biblique et Arhéologique Française” din Ierusalim. În anul 1974 își începe activitatea la Institutul Teologic Universitar (azi Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna”) din Sibiu, unde din 1983 este profesor titular de studiul Noului Testament și conducător de doctorat. În paralel, după 1990, a predat temporar, ca profesor asociat, la facultățile de teologie ale universităților „Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca (1990-1992) și „Aurel Vlaicu” din Arad (1997-1999). În anul 2002, pe perioada semestrului de vară, a fost profesor asociat la Crowter Hall College-University of Birmingham, Marea Britanie. Pentru meritele sale, Părintele Mihoc a devenit membru al The Orthodox Society of Biblical Scholars, al Studiorum Novi Testamenti Societas (SNTS), Colloquim Oecumenicum Paulinum (Roma), membru fondator al Societății Biblice Interconfesionale din România și al Uniunii Interconfesionale a Bibliștilor din România, precum și membru în comitetul executiv al Toward Jerusalem Council II. Totodată, este președinte al asociațiilor „Oastea Domnului” și „Federația Organizațiilor Ortodoxe Pro Vita”. Din 2018, este colaborator al Radio Trinitas Sibiu, pentru emisiunea Atlas Biblic.


Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews