ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părinții au depus aproape 23 de milioane de lei în 16.343 de conturi Junior Centenar deschise de stat pentru copii la Trezorerie, urmând ca Statul să vireze suma de 42 de milioane de lei pentru copiii institutionalizați, informează Profit.ro.

Potrivit sursei citate, cele mai mari sume au fost depuse în București, Hunedoara, Bihor, Argeș, Constanța, Cluj, Bacău, Prahova, Dolj și Vâlcea. Astfel, bucureștenii  au depus peste 4 milioane de lei în 2.162 de conturi, pe locul al doilea fiind Hunedoara, cu peste 1 milion de lei în 732 de conturi.

În cadrul programul guvernamental „gROwth – Contul individual de economii Junior Centenar", Statul a deschis la Trezorerie, începând cu 1 ianuarie 2019, 4,17 milioane de conturi, pe numele fiecărui copil din România.


Conform programulului, titularii de cont beneficiază de o primă de stat în valoare de 600 lei anual până la împlinirea vârstei de 18 ani, cu condiția ca suma depusă în cont în anul respectiv să fie de minimum 1.200 lei.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea abia în luna iulie, după ce, anterior, la finalul lunii aprilie, a transmis CCR o sesizare de neconstituționalitate în cazul acestui act normativ.