Părinții pot depune, începând de luni, documentele pentru obținerea stimulentului financiar pentru nou-născuți acordat de Primăria Municipiului București (PMB), potrivit unui comunicat remis Agerpres. 

„La inițiativa Primarului General, Gabriela Firea, CGMB a aprobat acum câteva săptămâni hotărârea nr. 209/ 2017 prin care familiile din București primesc un stimulent financiar de 2.500 de lei pentru fiecare nou-născut, fie că vorbim de copii născuți în maternitățile de stat sau private”, se arată în comunicat. 

Conform sursei citate, acordarea stimulentului se va face de la data comunicării Hotărârii CGMB, în baza Legii 215/ 2001 a administrației publice locale, respectiv pentru copiii născuți începând cu data de 26 iunie 2017. 

Cererile vor fi depuse începând de luni la sediul Centrului de Informare și Consiliere pentru Cetățeni din Șoseaua Ștefan cel Mare, numărul 38, sector 2, și la sediul Direcției Generale de Asistentă Socială a Municipiului București din strada Foișorului, numerele 56-58, sector 3, de luni-vineri, între orele 9,00-15,00. 

Stimulentul financiar este acordat în condițiile în care cel puțin unul dintre părinți are domiciliul sau rezidență în București, iar nașterea trebuie să fi fost înregistrată într-o maternitate de pe raza Capitalei (publică sau privată). 

Pentru mai multe informații, cei interesați pot suna gratuit la TelVerde 0800.821.218, de luni până vineri, între orele 8,30 - 16,30, se mai precizează în comunicat.