ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părinții ai căror copii urmează să câștige bani din reclame, filme, piese de teatru, concerte sau alte activități, și nu anunță acest lucru la serviciul public de asistență socială vor fi amendați. Așa prevede un act normativ publicat recent.

Începand cu 15 mai, părinții pot fi sanctionați cu amenzi de până la 5.000 de lei.Potrivit noilor dispoziții, părinții sunt obligați, înainte de începerea activității copiilor, să informeze serviciul public de asistență socială că aceștia vor câștiga bani din filme, reclame sau piese de teatru (printre altele), dacă nu vor să fie amendați.

Prevederile referitoare la prestarea de către copii a activităților remunerate sunt incluse în Hotărârea Guvernului nr. 75/2015, care a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 115 din 13 februarie și se aplică de la data publicării. Totodată, în actul normativ este stabilit că prevederile referitoare la amenzi se aplică după 90 de zile de la intrarea în vigoare a acestuia, adică din data de 14 mai, informează AvocatNet.ro, potrivit ampress.ro.

De asemenea, în cel mult zece zile lucrătoare de la începerea activității copilului, părinții trebuie să transmită serviciului public de asistență socială o copie certificată „conform cu originalul” a contractului încheiat cu organizatorul.

Conform actului normativ, copiii pot desfășura activități în calitate de actor, figurant, cântăreț, muzician, dansator, acrobat cântăreț, muzician, dansator, model la filmări pentru filme artistice, filmări, figurant sau model la ședinte foto sau la prezentări de modă, sportiv profesionist în sportul de performanță.