ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sunt ultimele zile pentru trotinetele din Paris. Cetățenii au fost chemați la urne pentru a vota interzicerea lor.Serviciul urmează să fie oprit la începutul noului an școlar, informează BFM.

În total, parizienii au votat împotriva menținerii trotinetelor în capitală cu 89,03% din voturile exprimate.

Această consultare cetățenească, fără precedent în capitală, a fost organizată la inițiativa primarului Parisului, care este în favoarea retragerii trotinetelor electrice din oraș. David Belliard, viceprimarul capitalei, este și el în favoarea acestei interdicții. Totuși, vor fi permise trotinetele personale.

"Ideea mea este să ne oprim", a declarat Anne Hidalgo în ianuarie anul trecut, cu privire la viitorul trotinetelor operatorilor privați (Lime, Dott și Tier), dar că îi va consulta pe parizieni pe această temă.
 
Primarul socialist, care consideră că există "o adevărată problemă cu free-floating-ul", în special din cauza deranjului și a pericolului, declarase atunci în mai multe rânduri că va respecta decizia alegătorilor.

"Este la latitudinea parizienilor să decidă și eu voi aplica decizia lor", a declarat ea joi pentru BFM Paris Île-de-France.

Trotinetele electrice sunt acuzate de parizieni lor că sunt abandonate oriunde în spațiul public, că trec cu viteză pe lângă pietoni, pe trotuare, sau chiar pe trecerile de pietoni, ca în România, unde guralivul cu respectarea legii Dan Barna trece pe roșu pe trecerea de pietoni călare pe trotineta electrică.