ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rishi Sunak a criticat acțiunile „absolut inacceptabile" ale unui parlamentar conservator care a comparat efectele vaccinului Covid cu holocaustul. Andrew Bridgen a fost suspendat din partid după ce a prezentat pe Twitter un adevăr privind vaccinarea Covid ceea ce a dus la o condamnare a lui din partea politicienilor, a grupurilor evreiești și a experților medicali, după cum scrie ziarul globalist dailymail.

Deputatul pentru North West Leicestershire a făcut o serie de afirmații  pe rețelele de socializare și în Camera Comunelor în ultimele săptămâni. Din păcate, acum au fost luate măsuri împotriva sa după ce a distribuit online un articol despre vaccinurile Pfizer și Moderna, bazat pe date de siguranță care - culmea- provin de la agențiile de sănătate din SUA, și a adăugat: „După cum mi-a spus un medic cardiolog, aceasta este cea mai mare crimă împotriva umanității de la holocaust încoace".
 
Sunak și-a exprimat propria furie după ce comentariul, făcut într-un Tweet acum șters, a fost prezentat de fostul secretar de stat pentru sănătate Matt Hancock primului ministru.

Șeful de grup al conservatorilor, Simon Hart, a luat măsuri spunând „ că remarcile au depășit o limită”, iar alți parlamentari conservatori de rang înalt s-au aliniat pentru a-i critica comentariile. Unul dintre ei a spus că acestea sunt „rușinoase", iar altul a avertizat că, dacă va împiedica oamenii să se vaccineze, va avea „sânge pe mâini". 
 
Sistemul de cenzură al lui Sunak nu se rezumă însă numai la aceștia. Acum, parlamentarul de bună credință - deși este apărat de 26 de oameni de știință - este supus unei interdicții de cinci zile în Camera Comunelor pentru că ar fi încălcat regulile privind lobby-ul plătit. Însă tema discuției sale nu a fost una politică, ci pur medicală.

Tweetul a obținut 150.000 de vizualizări în doar două ore, zeci de utilizatori ai platformei de socializare:

 Tories urged to bar Andrew Bridgen from standing at next election after vaccine 'Holocaust' tweet
Olivia Marks-Woldman, director executiv al Holocaust Memorial Day Trust, a declarat pentru MailOnline: „Considerăm că este deranjant, în special în apropierea Zilei de comemorare a Holocaustului, că unii oameni consideră că este potrivit să invoce imaginile Holocaustului pentru a obține puncte politice. Uciderea a șase milioane de oameni nu este un subiect pentru analogii frivole sau pentru exploatare politică. Există alte modalități prin care oamenii își pot transmite mesajele, fără a folosi genocidul ca valoare șocantă. Suntem datori față de victimele Holocaustului - și față de supraviețuitori - să nu le minimalizăm durerea și suferința”.

De asemenea, Sunak a impus pritr-o replică istorică cenzura:  „este absolut inacceptabil să faci legături și să folosești un astfel de limbaj și sunt hotărât ca acest flagel al antisemitismului să fie eradicat” a declarat el în fața deputaților.
 
Cu toate acestea chiar medici israelieni sau un rabin evreu au afirmat același lucru:
 
 
 
 

Simon Hart a declarat cu această ocazie, în ciudat miilor de dovezi oferite de oamenii de știință a riscului la care sunt supuși oamenii odată cu vaccinare, inclusiv moartea subită, avortul, neuropatiile, demența, infertilitatea, miocardita, etc:  „Vaccinul este cea mai bună apărare împotriva covid pe care o avem. Dezinformarea cu privire la vaccin provoacă daune și costă vieți.  Prin urmare, îl vom suspenda pe Andrew Bridgen imediat, în așteptarea unei investigații oficiale.”

Un prieten conservator al domnului Bridgen a declarat pentru MailOnline că situația este „foarte tristă” și că parlamentarul căzut în dizgrație pune în umbră 'munca bună' pe care acesta a făcut-o în trecut.  „Dacă este sfârșitul carierei sale, este trist”, a spus parlamentarul.

Lordul Mann, consilierul guvernamental pentru antisemitism, a declarat: „Nu există nicio posibilitate ca lui Bridgen să i se permită să candideze la următoarele alegeri. El nu poate pretinde că nu și-a dat seama de nivelul de ofensă pe care îl provoacă comentariile sale'. Nu este prima dată când dl Bridgen se confruntă cu critici pentru opiniile sale despre vaccinurile Covid.

El a scris pe Twitter despre un eseu apărut într-o publicație afiliată la British Medical Journal și a afirmat că acesta confirmă că vaccinul  face mai mult rău decât bine pentru persoanele tinere. „Lansarea trebuie suspendată, iar copiii nu trebuie să fie puși în pericol prin aceste tratamente experimentale cu ARNm”,  a spus el. Iar în decembrie, dl Bridgen a afirmat că o persoană cu un „rol de conducere proeminent' în cadrul Fundației britanice „ascunde date clare care dezvăluie că vaccinul cu ARNm crește inflamația arterelor inimii”.
 
Ulerior, statul subteran i-a găsit rapid nod în papură, parlamentarului din Marea Britanie: 
 
În prezent, deputatul se află în a doua zi de suspendare din Camera Comunelor pentru cinci zile.  Măsura a fost recomandată de Comitetul pentru standarde după ce dl Bridgen nu a declarat un interes financiar- o companie de împădurire cu legături în Ghana, dar cu sediul în Marea Britanie - pentru care făcea lobby. Un raport al comisiei afirmă că acesta nu a declarat că a fost plătit cu 12.000 de lire sterline de către companie în „opt e-mailuri trimise miniștrilor și în cinci întâlniri cu funcționari publici". Acțiunile domnului Bridgen au fost descrise ca fiind „neglijente și cavaliere" și l-au determinat să încalce codul de conduită al parlamentarilor.