ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat joi că, în următoarele săptămâni, va avea loc o ședință comună a parlamentelor de la București și Chișinău, cel mai probabil la Iași, potrivit ZiarulNational.md. Decizia vine după exploziile care au avut loc în Transnistria.

„Am analizat în timp real ce s-a întâmplat. A fost mai mult o provocare și o incercare de a atrage o zonă de conflict nouă. Cred că împreună cu președintele Senatului vom face foarte curând o întâlnire la nivel parlamentar cu Republica Moldova. Cred că întâlnirea va avea loc în România, urmând să decidem dacă va avea loc la Iași. Dorim să aibă loc într-o săptămână sau două”, a declarat Marcel Ciolacu, joi, la sediul PSD, răspunzând unei întrebări despre incidentele din Transnistria, potrivit Adevărul.ro
 
Președintele Camerei Deputaților a mai afirmat că, în contextul vizitei făcute în Ucraina alături de premierul Nicolae Ciucă și de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, s-a pus problema inclusiv a modului în care ar putea fi ajutată Republica Moldova, în cazul în care Federația Rusă ar decide să sisteze aprovizionarea acesteia cu gaze naturale.

„În primul rând, noi avem o obligație majoră față de Republica Moldova și a existat chiar și cu președintele Ucrainei o discuție aplicată în ceea ce privește Republica Moldova și cum putem, poate împreună, să asigurăm necesarul de gaze și Republicii Moldova”, a mărturisit Marcel Ciolacu.