ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit deciziei președintelui Parlamentului European, David Sassoli, drapelul comunității LGBT va fi arborat pe sediul instituției europene, precum și pe instituțiile partenere din celelalte state UE, ca reacție la refuzul UEFA ca stadionul din Munchen, Alianz-Arena să fie iluminat în culorile curcubeului, conform Știri pe surse.

Decizia Parlamentului European vine la scurt timp după legea considerată aspră, din Ungaria, care interzice promovarea homosexualității în școli, dar și ca reacție la refuzul UEFA de a arbora steagul LGBT la un eveniment important din cadrul campionatului european.

Printre promotorii curcubeului se numără eurodeputata germană Terry Reintke, din grupul Verzilor, care a cerut Parlamentului European, ca acesta să se alăture demersului LGBT. În opinia eurodeputatei germane, care a cerut arborarea curcubeului  pe sediile Parlamentului European, acest drapel nu reprezintă ''o provocare politică'', ci un ''semnal față de drepturile fundamentale, diversitatea și demnitatea umană''.

Sassoli, președintele Parlamentului, a fost de acord, iar, începând de miercuri, pentru o perioadă nedeterminată, drapelul LGBT se va găsi pe sediul Parlamentului European din Bruxelles, dar și pe sediile reprezentanțelor acestei instituții în orașele statelor membre. Chiar și primăria orașului Bruxelles a nunțat că se va alătura demersului.