ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Membrii Parlamentului European solicită, prin intermediul unei rezoluții votate ieri, să fie luate toate măsurile astfel încât România, alături de alte state precum Bulgaria și Croația, să fie admise în spațiul Schengen. Rezoluția a fost votată cu 520 de voturi pentru, 86 împotrivă și 59 de abțineri.

Granițele trebuie deschise respectând principiul nediscriminării. Este nevoie de o schimbare rapidă pentru un spațiu Schengen în întregime funcțional, pentru a proteja libertatea de mișcare și pentru a asigura reabilitarea economică a Europei, se arată într-un comunicat al Parlamentului European, citat de Mediafax.

Eurodeputații atrag atenția că este necesară o reflecție pe termen mediu asupra modului în care să crească încrederea între statele membre și să fie asigurată o guvernare europeană a spațiului Schengen. În lumina noilor schimbări, ei fac apel la Comisie să propună o reformă a guvernării Schengen. Membrii P.E. cer Consiliului și statelor membre să își amplifice eforturile în privința integrării în Schengen, depunând toate eforturile pentru admiterea Bulgariei, Croației și României în acest spațiu.
 
În 2011, Parlamentul European a permis României și Bulgariei aderarea la spațiul Schengen și și-a reiterat poziția de câteva ori după adoptarea rezoluției legislative.