ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul European (PE) a adoptat, miercuri, la Strasbourg, o rezoluție care cere abandonarea regulii unanimității în favoarea celei a majorității pentru adoptarea anumitor decizii europene, cum ar fi de pildă cele privind politica externă sau migrația, susținătorii rezoluției considerând că astfel va fi depășită opoziția unor state, transmite agenția EFE, scrie Agerpres.
 
Potrivit sursei citate, eurodeputatul socialist spaniol Ramon Jauregui s-a declarat încântat de faptul că "blocul pro-european din PE a obținut adoptarea unei rezoluții care evidențiază pericolul naționalismului și al retragerii atribuțiilor decizionale către statele naționale în defavoarea opțiunii integrării europene”.
 
„Migrația, îmbătrânirea populației, terorismul, securitatea, schimbările climatice, euroscepticismul, intoleranța și xenofobia sunt câteva dintre marile provocări ale UE”, a mai spus eurodeputatul spaniol.
În privința migrației, rezoluția pledează "pentru instituirea unei politici de azil globale la nivelul UE, estimând că acesta este un mod de a combate discursurile eurosceptice”.

Totodată, în rezoluție se mai cere ca protecția mediului să devină o prioritate a UE și de asemenea să se avanseze către o uniune a piețelor de capital și să fie desăvârșită Uniunea Economică și Monetară.
 
Rezoluția a primit în plenul Parlamentului European 407 voturi pentru, 196 împotrivă și 41 de abțineri.