ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astăzi, 14 septembrie, s-a votat rezoluția referitoare la drepturile persoanelor „LGBTIQ” în UE, care a fost adoptată cu 387 de voturi pentru, 161 împotrivă și 123 abțineri. Prin această rezoluție, cetățenii care aparțin comunitățiilor LGBT își vor putea exercita pe deplin „drepturile”, inclusiv dreptul la liberă circulație, oriunde în spațiul Uniunii Europene, informează Știri pe surse.
 
Rezoluția - care are valoare doar de recomandare - mai prevede și următoarea aberație: ”Potrivit rezoluției, căsătoriile sau parteneriatele înregistrate constituite într-un stat membru ar trebui să fie recunoscute în toate statele membre în mod uniform, iar soții și partenerii de același sex ar trebui tratați în același mod ca și cei de sex opus.” - după cum transmite chiar Parlamentul European. 
 
Europarlamentarii din România care au votat pentru sunt: Dacian Cioloș, Alin Mituța, Dragoș Pîslaru, Nicu Ștefănuță, Ramona Strugariu și Dragoș Tudorache.
 
„Sase europarlamentari USRPLUS, inclusiv Dacian Ciolos, singurii romani care au votat contra Romaniei. Rares Bogdan n-a votat deloc! (...) Ciolos si USRPLUS trebuie sa explice in fata romanilor acest nou vot impotriva Romaniei!”  a comentat Cristian Terheș, europarlamentar PNȚCD.
 
Deși inițiată de grupul PPE, rezoluția s-a lovit de opoziția a nouă eurodeputați români din grupul popularilor europeni: doi de la PMP (Traian Băsescu și Eugen Tomac), șase de la PNL (Vasile Blaga, Daniel Buda, Cristian Bușoi, Gheorghe Falcă, Mircea Hava, Marian-Jean Marinescu) și unul de la UDMR (Lorant Vincze). 
 
Alți europarlamentarii care s-au pronunțat împotrivă: Carmen Avram, Dragoș Benea, Tudor Ciuhodaru, Maria Grapini, Claudiu Manda, Dan Nica, Rovana Plumb și Mihai Tudose.
 
De asemenea, mai transmite sursa „woke” citată, respectiv Parlamentul European, „rezoluția îndeamnă toate țările UE să accepte ca părinți legali adulții menționați în certificatul de naștere al unui copil. În general, deputații doresc ca familiile LGBTIQ să aibă același drept la reîntregirea familiei ca și cuplurile de sex opus și familiile acestora. Pentru a se asigura că copiii nu devin apatrizi atunci când familiile lor se mută într-un alt stat membru, eurodeputații susțin că familiile ar trebui să beneficieze de același tratament în întreaga UE.”
 
„În cele din urmă, eurodeputații iau act de discriminarea cu care se confruntă comunitățile LGBTIQ din Polonia și Ungaria. Parlamentul solicită luarea unor măsuri suplimentare la nivelul UE (proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor, măsuri judiciare și instrumente bugetare) împotriva acestor țări.”, mai susține organul de propagandă al PE.