ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Propunere aberantă a Parlamentului European. Instituția vrea ca roboții să fie considerați "persoane electronice", iar companiile care îi "angajează" să achite contribuții sociale pentru aceștia, având în vedere distorsiunile pe piața muncii pe care utilizarea lor le-ar putea provoca, se arată într-un proiect de moțiune, publicat pe site-ul instituției și citat de Profit.ro

Utilizarea tot mai frecventă a roboților de către companii și înlocuirea persoanelor cu aceștia a adus în discuție și diferite efecte negative ca încurajarea șomajului, inegalitatea la locul de muncă și sabotarea sistemului de asigurări sociale. Astfel, inițiatorii moțiunii consideră că roboții, în lipsa unei legislații adecvate, ar putea reprezenta o amenințare pentru viabilitatea sistemului de asigurări sociale.

Parlamentul European recomandă creare unui registru special pentru roboții inteligenți, dar și a unei agenții europene speciale care să furnizeze "expertiză tehnică, etică și legată de reglementări".