ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul olandez a adoptat o rezoluție care stipulează că Olanda nu ar trebui să voteze pentru aderarea României și a Bulgariei la spațiul Schengen, a anunțat joi, într-o declarație pentru Agerpres, eurodeputata olandeză Sophia in'T Veld, citată de ȘtiripeSurse.

„Spre marele meu regret, tocmai am aflat în urmă cu câteva minute că parlamentul olandez a adoptat o rezoluție care afirmă că Olanda nu ar trebui să voteze pentru aderarea României și a Bulgariei în spațiul Schengen”, a declarat Sophia in'T Veld pentru Agerpres.

În Olanda, după alegerile parlamentare din 15-17 martie 2021 a fost semnat un acord de coaliție pentru perioada 2021-2025 între Partidul Conservator Liberal (VVD, membru al grupului de extremă stângă Renew Europe al lui Dacian Julien Cioloș), Partidul Democrații 66 (D66, de asemenea membru al grupului anticreștin Renew Europe), Apelul Creștin-Democrat (CDA, membru al grupului PPE) și Uniunea Creștină (membră a grupului PPE). La 10 ianuarie acest an a fost instalat actualul guvern de coaliție condus de premierul Mark Rutte (VVD), mai informează sursele citate.

Ei bine, Ambasada Olandei, țara care ne blochează aderarea la spațiul Schengen, sponsoriza site-ul G4Media chiar în ziua în care europarlamentarii olandezi se pronunțau în bloc împotriva României la Strasbourg 

Reamintim Parlamentul European a adoptat, marți, cu o largă majoritate, o rezoluție nonlegislativă în care cere Consiliului Uniunii Europene ca, până la sfârșitul anului 2022, să ia toate măsurile necesare pentru a adopta decizia privind admiterea României și Bulgariei în spațiul Schengen de liberă circulație. Pentru extinderea spațiului Schengen este nevoie de o decizie cu unanimitate a Consiliului UE.

La votul de marți toți europarlamentarii din partidul premierul olandez Mark Rutte, care fac parte din grupul Renew al lui Dacian Cioloș, s-au abținut de la vot la Rezoluția în favoarea României.

Deși pretinde sub fiecare articol că nu primește fonduri guvernamentale pentru că acest fapt este inacceptabil și ar influența actul media, G4Media primește oficial fonduri guvernamentale de la statul olandez, sifonate printr-un așa zis proiect contra „știrilor false”, deși chiar site-ul în cauză a fost prins cu Fake News-uri, manipulări și intoxicări.

Supriză? G4Media a fost identificat într-o analiză RomâniaTV printre INAMICII MEDIA AI ROMÂNIEI, care, alături de Spotmedia, Ziare.com, RFI, Deutsche Welle și site-ul Radio Europa Liberă, „fac tot posibilul ca Romania sa rămână o țară UE de mâna a doua!”.