ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a adoptat marți, cu 282 voturi "pentru", o abținere și un vot "împotrivă", Strategia Națională de Apărare a Țării, pentru perioada 2015 - 2019.

Singurul care s-a declarat împotrivă a fost senatorul Ioan Ghişe, din partidul lui Călin Popescu Tăriceanu. De altfel, la vot nu au participat parlamentarii ALDE, după ce co-preşedintele Alianţei Liberale şi Democrate (ALDE), Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că va propune grupurilor parlamentare ale acestei formaţiuni să voteze împotriva textului actual al Strategiei naţionale de apărare, trimisă de preşedintele Klaus Iohannis.

Într-un comunicat transmis duminică seara, Tăriceanu şi-a motivat decizia prin faptul că, după ce a citit cu atenţie documentul, a constatat existenţa unor formulări şi direcţii de acţiune care contravin flagrant prevederilor constituţionale în materie.

Programată pentru ora 13.00,Strategia Națională de Apărare a Țării, pentru perioada 2015 - 2019 a dat naştere unui scandal în comisiile de politică externă, care nu au putut da un aviz pe acest document, din lipsă de cvorum.

Documentul a fost prezentat luni dupa-amiază în plenul reunit al celor două camere, de către preşedintele Klaus Iohannis.

Strategia a fost adoptată în absenţa premierului Victor Ponta, aflat în Turcia. Punctul de vedere al Guvernului a fost susţinut de premierul interimar, Gabriel Oprea.