ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Plenul reunit al Parlamentului a votat, miercuri, înființarea Comisiei speciale care să modifice legile privind securitatea națională. Partidele din opoziție nu au susținut înființarea comisiei. Liberalii, prin vocea Ralucăi Turcan, consideră că această comisie este un abuz, majoritatea parlamentară creând premisele pentru schimbarea șefilor serviciilor.

Inițiativa înființării acestei comisii era anunțată la sfârșitul lunii ianuarie de liderul PSD,  Liviu Dragnea, care afirma atunci că e nevoie de legi noi pentru SRI și SIE, deoarece actuala legislație este depășită. 

Printre obiectivele Comisiei parlamentare speciale se numără: analizarea cadrului normativ actual, elaborarea propunerilor de modificare, corelare și sistematizare a textelor legislative care reglementază materia, elaborarea unor proiecte de acte normative în domeniile analizate, centralizarea, în vederea examinării, a inițiativelor legislative care au incidență în materia securității naționale, aflate în procedura celor două Camere ale Parlamentului, potrivit Mediafax.

Totodată, comisia poate fi inițiator al propunerilor legislative în domeniul securității naționale, organizează dezbaterile asupra acestora și întocmește rapoartele, pentru dezbatere și adoptare, de către cele două Camere ale Legislativului.