ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul din Pakistan a votat vineri în favoarea unei rezoluții fără caracter obligatoriu care cere spânzurarea în public a persoanelor condamnate pentru abuzuri sexuale asupra copiilor, relatează DPA, citată de Agerpres.

„Cei care comit crime asupra copiilor nu merită milă. Ar trebui spânzurați în mijlocul orașelor ... Spânzurarea va servi ca descurajare pentru alții”, a declarat ministrul pentru afaceri parlamentare, Ali Mohamed Khan, după ce a prezentat rezoluția în Adunarea Națională.

Peste jumătate dintre membrii parlamentului pakistanez au votat în favoarea rezoluției, care nu este însă obligatorie din punct de vedere legal.

Republica Islamică a Pakistanului a avut un moratoriu neoficial în privința pedepsei capitale până în 2014. Dar acesta a fost anulat în cazul persoanelor condamnate pentru terorism, după un atac al talibanilor într-o școală condusă de armată în orașul Peshawar, soldat cu aproape 150 de victime.

De atunci, aproximativ 400 de deținuți condamnați la moarte au fost spânzurați.

Agresiunile sexuale asupra copiilor s-au înmulțit în Pakistan în ultimii ani, însă condamnările autorilor sunt puține în raport cu numărul cazurilor.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews