ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Plenul reunit al Parlamentului român va adopta, miercuri, o declarație referitoare la noua lege a educației din Ucraina care limitează dreptul minorităților naționale de a studia în limba maternă

„Vreau să convocăm miercuri un plen comun, pentru a adopta rapid o declarație pentru Ucraina. Mi se pare un lucru foarte important, pentru că este vorba despre dreptul la educație pentru copiii etnici români care trăiesc în Ucraina. Sunt 400.000 de români care trăiesc acolo și am decis să facem această ședință repede pentru a putea pleca și o delegație de parlamentari în Ucraina, în speranța că îl vom putea convinge pe președinte să nu promulge acea lege, noi în continuare afirmându-le hotărârea de a susține parcursul european al Ucrainei”, a declarat Liviu Dragnea, potrivit Știri pe Surse.
Declarația comună referitoare la modificările aduse Legii educației din Ucraina, prin care se limitează posibilitatea studiului în limba maternă pentru minorități, a fost adoptată deja de Comisiile pentru politică externă din Senat și Camera Deputaților.
 
 
Delegația care va  merge la Kiev va fi formată din parlamentari din grupurile de prietenie cu Ucraina. Președintele PSD a mai anunțat că l-a rugat pe ministrul Educației să facă un inventar cu ceea ce s-a întâmplat în Ucraina în ultimii ani, „să vedem care este istoricul și evoluția minorității române din Ucraina”, potrivit sursei citate.