Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a încheiat un parteneriat cu Bill Gates pentru a implementa pe ascuns carduri digitale în întreaga țară, potrivit planettoday.
 
Programul guvernamental de izolare și carantină gestionată (MIQ) al țării, care în timpul pandemiei a funcționat prin ținerea manuală a evidențelor, trece acum la instrumente software produse de JNCTN, care vor servi ca instrumente de verificare a identității digitale pentru personalul MIQ. 

Importanța trecerii la un portofoliu de identificare digitală este deosebit de pronunțată, deoarece MIQ a fost una dintre componentele cheie ale modului rigid și adesea radical de abordare a pandemiei  în Noua Zeelandă. Nu numai atât, dar abordarea problemei s-a reflectat într-o operațiune masivă. În timpul pandemiei, care a implicat peste 14.000 de persoane și 650 de organizații în gestionarea facilităților MIQ (MIQF).
 
Agenția guvernamentală din spatele MIQ, Ministerul pentru Inovare în Afaceri și Ocuparea Forței de Muncă (MBIE), a fost însărcinată să se asigure că lucrătorii de frontieră MIQ au compilat în orice moment, iar acum, încă o dată, "comoditatea" este menționată ca un motiv cheie pentru a trece la ID-uri digitale - se pare că acești lucrători trebuiau să treacă printr-o rutină "manuală" de dovedire a ID-ului și a stării de sănătate, despre care se spune că a fost „repetitivă și consumatoare de timp". Intră portofelul digital. Acesta depinde de serviciul cloud Azure al Microsoft și este furnizat de JNCTN, care spune că este o platformă SaaS de top care permite emiterea și gestionarea în timp real a acreditărilor.
 
Se spune că instrumentul fără contact pe care îl furnizează a fost testat de MIQ security și că deja „reduce semnificativ" timpul necesar pentru a respecta regulile de intrare și ieșire pentru lucrătorii din instalațiile menționate. Economisirea banilor este considerată  ca fiind un beneficiu al tuturor acestor măsuri - dar numai ca o „predicție" - se presupune că implementarea JNCTN va permite guvernului neozeelandez să economisească 6 milioane de dolari pe an prin reducerea „timpului și a resurselor".
 
Afacerea MIQ este doar o adăugire la portofoliul de clienți guvernamentali ai portofelului JNCTN, care ar putea include în curând și persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews