ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a încheiat un parteneriat cu Bill Gates pentru a implementa pe ascuns carduri digitale în întreaga țară, potrivit planettoday.
 
Programul guvernamental de izolare și carantină gestionată (MIQ) al țării, care în timpul pandemiei a funcționat prin ținerea manuală a evidențelor, trece acum la instrumente software produse de JNCTN, care vor servi ca instrumente de verificare a identității digitale pentru personalul MIQ. 

Importanța trecerii la un portofoliu de identificare digitală este deosebit de pronunțată, deoarece MIQ a fost una dintre componentele cheie ale modului rigid și adesea radical de abordare a pandemiei  în Noua Zeelandă. Nu numai atât, dar abordarea problemei s-a reflectat într-o operațiune masivă. În timpul pandemiei, care a implicat peste 14.000 de persoane și 650 de organizații în gestionarea facilităților MIQ (MIQF).
 
Agenția guvernamentală din spatele MIQ, Ministerul pentru Inovare în Afaceri și Ocuparea Forței de Muncă (MBIE), a fost însărcinată să se asigure că lucrătorii de frontieră MIQ au compilat în orice moment, iar acum, încă o dată, "comoditatea" este menționată ca un motiv cheie pentru a trece la ID-uri digitale - se pare că acești lucrători trebuiau să treacă printr-o rutină "manuală" de dovedire a ID-ului și a stării de sănătate, despre care se spune că a fost „repetitivă și consumatoare de timp". Intră portofelul digital. Acesta depinde de serviciul cloud Azure al Microsoft și este furnizat de JNCTN, care spune că este o platformă SaaS de top care permite emiterea și gestionarea în timp real a acreditărilor.
 
Se spune că instrumentul fără contact pe care îl furnizează a fost testat de MIQ security și că deja „reduce semnificativ" timpul necesar pentru a respecta regulile de intrare și ieșire pentru lucrătorii din instalațiile menționate. Economisirea banilor este considerată  ca fiind un beneficiu al tuturor acestor măsuri - dar numai ca o „predicție" - se presupune că implementarea JNCTN va permite guvernului neozeelandez să economisească 6 milioane de dolari pe an prin reducerea „timpului și a resurselor".
 
Afacerea MIQ este doar o adăugire la portofoliul de clienți guvernamentali ai portofelului JNCTN, care ar putea include în curând și persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.