ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O relatare recentă a ziarului New York Times arată că Departamentul de Justiție al SUA a luat în vizor un parteneriat secret între companiile Apple și Google în valoare de miliarde de dolari ca parte a importantului său proces antitrust, informează Breitbart. Acordul, care a consolidat controlul Google asupra căutării pe Internet, este descris de Times ca „una dintre cele mai profitabile înțelegeri de afaceri din istorie”. 

Departamentul de Justiție și-a început îndelung-așteptata acțiune antitrust împotriva Google, după cum anunța recent publicația Breitbart. 11 state americane s-au alăturat acțiunii Departamentului de Justiție împotriva gigantului tehnologic. Acuzarea pretinde că Google ar fi recurs la practici anticoncurențiale pentru a menține monopoluri în componentele de căutare și publicitate care alcătuiesc secțiuni uriașe din afacerea principală a companiei tehnologice.

În prezent, New York Times a dezvăluit o înțelegere între Apple și Google care pare a fi de maximă relevanță în acest proces. Înțelegerea a învestit Google ca motor de căutare implicit pe dispozitivele Apple, direcționând un volum uriaș de trafic către gigantul tehnologic.

Departamentul de Justiție al SUA a plănuit de ceva timp inițierea unui proces antitrust împotriva Google, după cum a relatat Breitbart anterior. Recenta acțiune vine după ce procurorul general William P. Barr ar fi respins cererea avocaților care pretindeau că au nevoie de mai mult timp să construiască un caz împotriva gigantului tehnologic.

Există informații conform cărora Google se află sub observație de aproape un an, cu zeci de avocați ai Departamentului de Justiție lucrând în două grupe, fiecare urmărind un fir separat de investigație. Principalele două subiecte aflate sub lupă au fost dominația Google în căutarea pe Internet și controlul companiei asupra ecosistemului publicității online.

Google deține controlul asupra a circa 90% din căutările pe Internet din lumea întreagă și mulți dintre rivalii acestuia s-au plâns că Google își extinde dominația făcându-și implicite uneltele de căutare și navigare pe smartphones care funcționează cu sistemul său de operare Android.
 
Articolul citat de Breitbart poate fi citit integral în New York Times.