ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Propunerea legislativă pentru parteneriatul civil a fost respinsă, marți, 28 septembrie, cu 229 de voturi pentru respingerea proiectului, 57 împotrivă și 6 abțineri, chiar dacă Curtea Europeană de Justiție făcea presiuni din 2018 pentru aprobarea propunerii, relatează România Liberă.

„Această inițiativă legislativă este una din multele inițiative legislative care se bat cap în cap cu Constituția, dar și cu dreptul familiei. Creează un paralelism legislativ între instituția căsătoriei civile și acest așa numit parteneriat civil. În realitate nu este decât o instituție surogat care parazitează dreptul civil și care duce România într-o paradigmă în care nu mai avem o delimitare clară între ceea ce înseamnă căsătorie și ceea ce înseamnă acte încheiate în baza Codului Civil. Evident este neconstituțională, este aberantă”, a comentat deputatul PNL, Daniel Gheorghe.

„Dar vreau să vorbesc un pic despre fundamentele ideologice ale acestei inițiative. Parteneriatul civil a fost construit ca o formă de a păcăli societatea în vederea instaurării introducerii căsătoriei între persoane de același sex. Aceasta este miza parteneriatului civil, o căsătorie între persoane de același sex mascată. Sunt o serie de elemente legislative care pur și simplu dublează instituția căsătoriei. Este o instituție care subminează familia și căsătoria în România. Dar care sunt bazele. Vă voi spune câteva lucruri interesante: nu voi intra în paradigma declinului civilizației a lui Oswald Spengler, dar pot merge să vorbesc despre declinul Imperiului Roman. Iar declinul Imperiului Roman nu s-a produs din cauza invaziilor germanicilor, ci din cauza declinului moral. Acest declin moral a fost oprit de creștinism, prin familia creștină, prin dreptul natural și prin valorile moralei creștine. Paradoxal, în Roma Antică exista ceva asemănător cu parteneriatul civil care a fost scos în afara legii de Împăratul Iustinian, un străromân din sudul Dunării, din secoulul al VI-lea.”, a mai transmis deputatul PNL.

Cei de la USR PLUS s-au exprimat pentru reglementarea  parteneriatului civil, în timp ce, AUR și PSD au fost împotrivă.

„Parteneriatul civil a fost construit ca o formă de a păcăli societatea în vederea instaurării introducerii căsătoriei între persoane de același sex. Aceasta este miza parteneriatului civil, o căsătorie între persoane de același sex mascată”, a mai adăugat Daniel Gheorghe.