ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ 77.000 de pelerini s-au închinat la moaștele Sfintei Parascheva până duminică, în cea de-a treia zi a pelerinajului anual de la Iași. O cifră record, spun reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, care se așteaptă ca numărul celor care ajung la racla Sfintei Cuvioase Parascheva să fie mult mai mare decât în anii trecuți.


Până duminică după-amiază, peste 77.000 de pelerini au ajuns la raclă. Vremea bună și faptul că pelerinajul Sfintei Parascheva are loc la sfârșit de săptămână au adus la Iași zeci de mii de credincioși din toate colțurile țării. Deși e a treia zi de pelerinaj, iar ziua de hram a Ocrotitoarei Moldovei este luni, organizatorii vorbesc deja despre un record de pelerini, scrie Mediafax.

”Din datele pe care le avem, se pare că într-adevăr s-a depășit ceea ce se întâmpla în alți ani. Și vremea bună și faptul că e sfârșit de săptămână și faptul că au venit moaștele Sfântului Spiridon aseară, au făcut ca începând de aseară să fie un număr record. Sunt foarte mulți la rând, înțeleg că unii sunt descurajați de asta, alții, dimpotrivă, se simt încurajați, își doresc să stea multe ore la rând, să fie multă osteneală, că și harul pe care îl primesc după ce un efort mai mare, o jertfă mai mare,  și harul acela ei îl simt mai din plin”, a declarat pentru Mediafax preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.
 
În preajma zilei de 14 octombrie, când se sărbătorește hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, Iașiul devine cel mai mare centru de pelerinaj din țară și unul dintre cele mai mari din Europa. La moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, dar și la cele ale sfinților aduși în pelerinaj special cu această ocazie vin să se închine atât ortodocși, cât și romano-catolici din țară și străinătate.