ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cetățenii vaccinați împotriva coronavirusului din Ungaria și Moldova pot călători în țările celeilalte fără carantină obligatorie sau rezultate negative la teste, începând de marți, a declarat sâmbătă ministrul de externe Péter Szijjártó. Discuțiile s-au încheiat sâmbătă, a precizat Szijjártó într-o înregistrare video postată pe Facebook, potrivit Daily News Hungary.

"Continuăm discuțiile cu alte țări cu privire la acceptarea reciprocă a certificatelor de imunitate și la călătoriile fără obstacole", a declarat Szijjártó

Începând de luni, persoanele care vin din Ungaria nu mai sunt obligate să stea în izolare în România dacă prezintă teste Covid negative atunci când călătoresc în această țară. Decizia României de a include Ungaria pe lista țărilor sigure este încă o realizare a campaniei de vaccinare din Ungaria, a declarat ministrul pe Facebook. Cu o zi înainte, Ungaria a încheiat acorduri privind călătoriile fără restricții cu Georgia și Mongolia, pentru a permite maghiarilor care dețin certificate de imunitate să călătorească în aceste țări fără a fi nevoiți să se izoleze sau să prezinte rezultate negative la testele Covid. 

În mod similar, certificatele de imunitate georgiene și mongole sunt acceptate în Ungaria. Szijjártó a declarat atunci că discuțiile bilaterale cu alte țări sunt în curs de desfășurare în marja unei reuniuni de la Bruxelles a miniștrilor de externe din Uniunea Europeană cu privire la "acceptarea reciprocă a certificatelor și posibilitatea de a face posibilă călătoria fără impedimente". În prezent, alte opt țări acceptă cardul de imunitate ungar: Bahrein, România, Republica Cehă, Slovenia, Serbia, Turcia, Macedonia de Nord, Muntenegru.