ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Co-fondatorul unei populare fabrici de bere artizanală din Brooklyn a condamnat public obligativitatea vaccinării anti-COVID, instituită în orașul New York, descriind măsura ca fiind un tip de „segregare biomedicală”, care amintește de etapele premergătoare nazismului și ale Sudului lui Jim Crow, scrie LifeSiteNews.

Josh Stylman, director executiv și co-fondator al Threes Brewing, și-a manifestat opoziția față de obligativitatea vaccinării împotriva noului coronavirus într-o postare pe Twitter din 14 februarie, în care afirma că „obligativitatea vaccinării este o crimă împotriva umanității”, sugerând, totodată, că „dacă nu te pronunți împotriva lor, înseamnă că ești complice”.
 
Un ordin valabil la nivelul întregului oraș obligă toate localurile care servesc mâncare și/sau băutură în interior să le ceară clienților dovada vaccinării COVID, înainte de a le permite accesul. Stylman a criticat măsura ca fiind discriminatorie, explicând că baza pentru această cerință este „neștiințifică, imorală și malefică”.
 
Într-o postare anterioară, proprietarul fabricii de bere a caracterizat pașapoartele de vaccinare COVID ca sfidând „orice realitate științifică justificabilă” și amintind de „sentimentele timpurii exprimate în sudul lui Jim Crow, Germania nazistă, în stalinism, maoism și în alte perioade întunecate din istoria omenirii”.

Stylman a adăugat că „la originile totalitarismului se găsesc, de obicei, politici segregaționiste ca acestea, care încep cu discriminarea unui grup, deoarece guvernul și/sau presa sugerează că acei oameni sunt periculoși într-un anumit fel, în ciuda dovezilor care arată contrariul”.
 
În consecință, într-un interviu pentru blogul comunitar Patch, Stylman a criticat cerința de vaccinare ca fiind „ilogică și imorală” și unul din motivele pentru care „oamenii devin temători și se întorc unii împotriva altora”.
 
Remarcile pertinente ale lui Stylman au stârnit reacții negative pe rețeaua de socializare, mai mulți utilizatori acuzându-l că răspândește „dezinformare” și că are un dublu standard pentru că acceptă alte vaccinuri și intervenții medicale.
 
Directorul a precizat că nu se opune din start vaccinării împotriva COVID - precizând că el, de fapt, s-a vaccinat -, ci mai degrabă că, din moment ce vaccinarea „nu previne transmiterea și prezintă un risc de efecte secundare, aceasta ar trebui să fie o decizie personală pe care fiecare individ să o poată lua fără să fie pedepsit” / discriminat pentru alegerea făcută.
 
El a invocat, de asemenea, Codul de la Nürnberg, care prevede că este absolut esențial ca o persoană să își dea consimțământul voluntar pentru participarea la experimente medicale.
 
Angajații lui Stylman, însă, au publicat o declarație prin care se distanțează de co-fondatorul companiei și afirmă că poziția companiei privind cerințele COVID este una de conformare totală.

„Politica firmei noastre a fost întotdeauna - și va continua să fie - aceea de a respecta toate ordinele guvernamentale”, a scris grupul.