ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primele certificate de sănătate au fost deja eliberate în Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Germania, Croația, Polonia, dar funcționează, într-un fel autonom, și pe teritoriul Greciei, unde cetățenii își pot tipări personal certificatul, anunță Smart Radio.

După acorduri bilaterale, certificatele emise și în Republica Cehă vor fi recunoscute în Austria, Croația Germania, Ungaria, Slovacia, Slovenia, dar și Polonia. Germania, totodată, s-a pronunțat în favoarea pașaportului, dar în anumite regiuni, conform unei scheme.

Lansăm infrastructura tehnică care va permite validarea certificatelor într-o manieră sigură și prietenoasă cu confidențialitatea”, a declarat purtătorul de cuvânt al executivului UE. 

După părerea lui Thierry Breton, comisar pentru piața internă, „Este un început bun. Îi încurajez și pe alții să urmeze exemplul, pentru a permite întregului sistem să fie operațional până la 1 iulie”. 

Platforma tehnică oficială care va asigura interoperabilitatea pașapoartelor de vaccinare se va lansa la 1 iulie, dată programată de UE. Odată cu lansarea platformei, toate cele 27 state membre ale UE vor fi nevoite să recunoască permisul de sănătate.