ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă e ziua de Paște sau ziua de Crăciun, e obligatoriu să avem și blasfemiile deja tradiționale date de useriști. Anul acesta, la plugușor deputatul USR Iulian Bulai, care mai e și absolvent de liceu catolic. El aruncă vreo cinci blasfemii într-o singură postare, în sfânta zi de Crăciun. O numește pe Fecioara Maria „mamă-surogat”, comparând-o, nici mai mult, nici mai puțin, cu femeile care își vând pântecele și copiii pentru bani. Compară Imaculata Concepție (dacă tot este catolic) cu fertilizarea in vitro: o tehnică medicală ce presupune măcelărirea a câte cincizeci de copii ca să se nască unul sau doi (dacă se nasc și aceia). Îl numește implicit prin asta pe Dumnezeu eugenist și măcelar. Compară Sfânta Familie cu o familie „alternativă” din ziua de astăzi, familie care trăiește în afara instituției căsătoriei sau apelează la vreo formă de inginerie socială care „extinde” căsătoria. Mai mult, compară excepționalul și miraculosul din planul dumnezeiesc de mântuire a lumii cu ororile eugeniste de sorginte de-a dreptul diabolică pe care „progresiștii” încearcă în prezent să le impună drept normă și normalitate.

Dacă postarea ar fi scrisă de cineva pe care nu-l duce mintea sau care e lipsit de cultură ar mai fi cum ar mai fi. Ar fi de înțeles și într-un fel scuzabil. Însă se vede din felul în care scriu băieții ăștia că ei știu ce fac și o fac programatic. Ei aruncă cu blasfemii cu o anumită știință a stilisticii vagului, a amestecului dintre minciuni sfruntate și probleme sociale reale pentru a cânta pe melodia la care propriul electorat este deja dresat și programat să reacționeze. Și făcând asta își râd în barbă, cum calcă ei peste cele sfinte în numele „progresului” bolșevist la care într-o bună zi, știu ei, vor reuși să ajungă. Imaginându-și probabil cum își vor ține nepoții pe genunchi într-o zi de Crăciun, când ziua Crăciunului va fi din nou zi lucrătoare obișnuită. Și le vor spune: ne-am bătut joc de cele sfinte în ziua de Crăciun, dar a fost un sacrificu necesar. Noi știam de ce o facem și că în felul acesta vom ajunge să împlinim mărețele idealuri ale lui Marx, Lenin și Troțki. Știam noi că într-o bună zi vom învinge religia, vom arde Biblia și icoanele și vom conduce finalmente poporul prost spre viitorul luminos.