ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tim Stephens, pastorul canadian arestat în Calgary, Alberta, a fost eliberat joi din închisoare, după ce a fost arestat  pentru că a ținut slujbe în aer liber, informează Breitbart, citând site-ul Faithwire.
 
După eliberarea sa, autoritățile i-au redeschis și biserica, informează publicația The World.

„Poliția l-a arestat pe Stephens pe 14 iunie pentru că nu a implementat protocoalele sanitare de combatere a pandemiei la un serviciu religios în aer liber. Autoritățile schimbaseră încuietorile bisericii sale la începutul lunii iunie. El trebuie să se întoarcă în instanță pe 14 iulie pentru o audiere privind presupusele încălcări ale ordinelor de sănătate”, se arată în raport.

Rebel News a distribuit o înregistrare video în care pastorul se reunește cu familia sa după ce a fost eliberat:


Stephens a declarat pentru publicație:

„Mai presus de toate, Îi sunt recunoscător lui Dumnezeu. Sunt recunoscător că El Și-a zidit Biserica Sa, că a susținut biserica noastră baptistă Fairview în această perioadă. Sunt recunoscător pentru că ne-a întărit pe mine, pe soția mea și familia noastră și pentru că, prin aceasta, oamenii au ajuns să cunoască dragostea mântuitoare a Domnului Iisus Hristos. Prin aceasta, oamenii au fost întăriți în această țară și în întreaga lume, așa că, pentru acestea și pentru multe alte motive, sunt recunoscător.”

„Astăzi este o zi plină de recunoștință. Sunt recunoscător că restricțiile au fost anulate, inclusiv ordinele judecătorești care le însoțeau”, a adăugat el.

Într-un comunicat de presă emis joi, Centrul de Justiție pentru Libertăți Constituționale a confirmat că Biserica Baptistă Fairview și Biserica Grace Life de lângă Edmonton au fost „scoase din lanțuri și eliberate de sub sechestrul guvernului”.

„În timp ce refuză să prezinte în instanță orice dovadă medicală sau științifică pentru a justifica ordinele de sănătate publică, guvernul din Alberta a dobândit notorietate internațională prin arestarea a trei pastori diferiți”, a declarat Jay Cameron, directorul de litigii al Centrului de Justiție.