ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pastorul canadian Artur Pawlowski a fost arestat din nou la domiciliul său din Calgary, chiar înainte de a participa la protestul organizat de Convoiul Libertății, relatează LifeSiteNews.

 
Rebel News a relatat că o echipă SWAT sub acoperire l-a arestat pe predicatorul creștin după ce i-a supravegheat locuința cu o dubă, potrivit fiului lui Pawlowski, Nathaniel.
 
Momentul arestării (VIDEO):
 

Pawlowski plănuia să țină o slujbă religioasă la locul protestului din Alberta.

Într-o înregistrare video în direct a arestării predicatorului, un ofițer de poliție din Calgary poate fi auzit spunând că Pawlowski a fost arestat pentru "răutate".

"Aceasta nu este Canada în care credeai că te afli", a comentat Ezra Levant de la Rebel News. "Aceasta este o Canadă autoritară, care se află în pragul unui stat polițienesc".

"Aceasta a fost în mod clar o încercare de a-l împiedica să se exprime public în fața șoferilor de camioane”.

Pawlowski este reprezentat de avocații Sarah Miller și Chad Haggerty. Rebel News a anunțat că strânge acum bani pentru cheltuielile de judecată ale pastorului. 

Pawlowski, originar din Polonia, a ajuns pe prima pagină a ziarelor internaționale după ce a fost arestat în luna mai a anului trecut pentru că a ținut slujbe în timpul pandemiei.

Înainte de arestarea sa, poliția din Calgary a adus echipe SWAT la biserica sa "pentru a suprima" și "intimida" congregația sa, a declarat Pawlowski pentru LifeSiteNews la vremea respectivă.