Patriarhia Română se va implica în ajutorarea refugiaţilor care vor ajunge în România şi va sprijini autorităţile române în cazul în care ţara noastră va găzdui refugiaţi, a declarat, miercuri,părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

"Chiar dacă refugiaţii sunt de alt neam, cultură şi credinţă, pentru noi, creştinii, sunt semenii noştri aflaţi în dificultate ca urmare a unui conflict sângeros din ţara lor. Aşa că toţi românii ortodocşi trebuie să acţioneze cu dragoste de semeni, în baza credinţei creştine. De asemenea, Patriarhia are în vedere şi sprijinirea autorităţilor în eventualitatea în care România va găzdui refugiaţi. De altfel, în Bucureşti există o comunitate de creştini arabi, sprijinită de BOR", a declarat părintele Stoica, conform Hotnews.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a vorbit despre colecta din 2014 organizată în toate bisericile şi mănăstirile din ţară şi din străinătate pentru ajutoarea victimelor conflictului din Siria.

"Patriarhia Română a organizat, în 2014, o colectă în toate bisericile şi mănăstirile din ţară şi străinătate şi a fost colectată suma de 500.000 de euro, care a fost oferită Patriarhiei Antiohiei şi Întregului Orient pentru sprijinirea victimelor conflictului sângeros din Siria. În mod firesc, oricine are nevoie de spijin, de ajutor, trebuie ajutat", a mai precizat părintele Constantin Stoica.

Părintele a mai adăugat că autorităţile române trebuie sprijinite în demersul lor de ajutoare a acestor semeni.

"Am văzut că autorităţile statului român deja se pregătesc. În mod firesc, autorităţile trebuie sprijinite în demersul lor de ajutorare a acestor semeni ai noştri care realmente sunt într-o situaţie dramatică. Ceea ce am declarat are legătură cu credinţa noastră. Credinţa se manifestă prin fapte. Între credinţă şi dragostea faţă de semeni există o legătură", a adăugat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.