ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhia Română, prin intermediul Trinitas TV, oferă posibilitatea păstrării contactului cu disciplina școlară Religie prin intermediul emisiunii „Ora de Religie”.

Emisiunea va fi difuzată în premieră vineri, de la ora 12,00, următoarele ediții urmând a fi transmise în fiecare miercuri, de la aceeași oră.

Potrivit basilica.ro, activitățile care vor fi difuzate în cadrul acestei emisiuni se vor organiza pe cele trei niveluri de învățământ (primar, gimnazial și liceal), câte 20 de minute/nivel.

„Aceste activități au rol complementar orei de Religie din școală, prin faptul că transmit elevilor telespectatori o serie de cunoștințe, atitudini și valori consonante cu competențele pe care le propun programele școlare pentru disciplina Religie. Deoarece nu vor fi organizate pe clase (fiecare profesor de Religie are o altă planificare a materiei), ci pe niveluri de studiu, temele activităților necesită o flexibilitate în abordare, prin alegerea acelora care pot fi prezentate pe ciclu de învățământ (primar, gimnazial, liceal)", au transmis reprezentanții Sectorului Teologic-educațional al Patriarhiei Române, potrivit basilica.ro.