Slujbe de pomenire a celor care și-au jertfit viața în urmă cu 30 de ani pentru libertatea poporului român vor fi oficiate în zilele de 20, 21 și 22 decembrie la cimitirele, monumentele și troițele închinate eroilor din decembrie 1989 din întreaga țară, a anunțat Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

Potrivit sursei citate, în toate bisericile și mănăstirile ortodoxe din țară și din străinătate ale Patriarhiei Române va fi oficiată duminică, 22 decembrie, după Sfânta Liturghie, o slujbă de pomenire a eroilor care s-au jertfit în decembrie 1989 pentru libertatea, credința și demnitatea poporului român.

De asemenea, în ziua de 22 decembrie, după terminarea Sfintei Liturghii, vor fi trase clopotele în toate bisericile și mănăstirile Patriarhiei Române, în semn de respect și de recunoștință față de eroii Revoluției din decembrie 1989.

În București, vor fi oficiate mai multe slujbe de pomenire ale eroilor din decembrie 1989. Vineri, 20 decembrie, în localitatea Popești - Leordeni va avea loc, la ora 12,00, o slujbă la locul unde a fost aruncată cenușa eroilor împușcați la Timișoara și arși la crematoriul din București.

Sâmbătă, 21 decembrie, vor avea loc slujbe la Troița din Cimitirul Eroilor Revoluției, la ora 10,00 și la Troițele de la Piața Universității, la ora 12,30.

Duminică, 22 decembrie, se vor oficia slujbe la Monumentul pentru Cinstirea Eroilor Revoluției, din Piața Revoluției, la ora 9,00, la Troița de la Radiodifuziunea Română, la ora 10,00, la Troița de la Televiziunea Română, la ora 11,00 și la Troița Parașutiștilor din curtea Televiziunii Române, la ora 11,30.

La Catedrala Patriarhală, după Sfânta Liturghie, parastasul pentru eroi va fi săvârșit la ora 11,45. 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews