ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhia Română a trimis miercuri dimineață un transport umanitar în Siria pentru a sprijini persoanele afectate de cutremurul din februarie, transmite Basilica.

Ajutoarele au fost încărcate într-un avion al Forțelor Aeriene Române care a decolat de pe Aeroportul Otopeni cu destinația Beirut.

Pachetele cu ajutoare conțin tensiometre, glucometre, lapte praf, conserve, saltele și alte materiale de primă necesitate. Valoarea transportului se ridică la 260.000 de lei.

Preotul Ciprian Ioniță, Consilierul sectorului social-filantropic al Patriarhiei Române, însoțește transportul către Siria și în cursul zilei de miercuri se va întâlni cu reprezentanții Patriarhiei Antiohiei și ai Crucii Roșii Libaneze.

„Această acțiune face parte campania «Ajută cu bucurie». La inițiativa Părintelui Patriarh Daniel, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat o colectă pentru persoanele afectate de cutremurul din Turcia și Siria. Am luat legătura cu reprezentanții Patriarhiei Antiohiei care ne-au solicitat anumite produse de care ei au avut nevoie”, a declarat Părintele Ciprian Ioniță.

Ajutoarele din transportul de miercuri au fost colectate prin campania „Ajută cu bucurie” a Patriarhiei Române desfășurată în perioada 11 februarie – 4 martie.