ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pelerinajul din acest an la moaștele Sfântului Dimitrie nu va mai cuprinde și procesiunea tradițională, aceasta fiind anulată din cauza contextului epidemiologic, transmit reprezentanții Patriarhiei Române.

„Programul sărbătorii Sfântului Dimitrie din acest an, program care începe oficial mâine, NU include absolut nicio procesiune cu participanți.


Mâine, in cadrul obișnuitei slujbe de dimineața din Catedrală, cei câțiva slujitori ai acesteia vor scoate din interior și vor așeza alături, in pridvor, Sfintele Moaște, astfel ca lumea care intră în mod curent să se roage in catedrală, să poată face asta afară, în pridvor. 

Sâmbătă, Sfintele Moaște vor fi mutate in baldachinul de pe esplanada Catedralei. Tot fără procesiune. 

Evenimentul derulat pe parcursul mai multor zile exclude orice risc de aglomerație. Derularea sa va fi adecvată oricăror modificări ce ar putea surveni la nivelul măsurilor oficiale deja aprobate. Experiența exemplară a anului trecut se adaugă maximei îngrijorări din acest an”, a transmis Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.