ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhia Românei a dezmințit, într-un comunicat, informația conform căreia oseminteler părintelui Arsenie Boca ar putea fi mutate la București, apărută marți, 23 februarie, într-un tabloid central.

"Informația referitoare la o presupusă mutare a osemintelor părintelui Arsenie Boca în București, la Catedrala Mântuirii Neamului, apărută în presa tabloid din data de 23 februarie 2016 este totalmente falsă, întrucât nu a existat și nu există nici o intenție a Patriarhiei Române în acest sens. Regretăm astfel de demersuri jurnalistice lipsite de conținut real prin care opinia publică este dezinformată", se arată în comunicatul Biroului de presă al Patriarhiei Române.

Supranumit "Sfântul Ardealului”, părintele Arsenie Boca este considerat cel mai mare duhovnic român al secolului XX. Părintele a trecut la cele veșnice pe 28 noiembrie 1989 la Sinaia, județul Prahova, și a fost înmormântat la Mănăstirea Prislop, din județul Hunedoara.